Τσαρτσαρής: Νίκη με ΟΣΦΠ

16:57 19/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του τη νίκη απέναντι στην Καντού για τον θεσμό της Ευρωλίγκας, με τον Κώστα Τσαρτσαρή να δίνει το σύνθημα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο διεθνής φόργουορντ των πρασίνων, μίλησε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8» και την εκπομπή «Απόδραση των 12» με τους Μενέλαο Σεβαστιάδη και Γιάννη Ντεντόπουλο και ανέφερε πως: «Όσα πρόσωπα και αν έχουν αλλάξει στην ομάδα, οι στόχοι δεν μπορούν

να αλλάξουν στο παραμικρό. Θα διεκδικήσουμε και τις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε».
Αρχικά, ο Κώστας Τσαρτσαρής ξεκαθάρισε πως ο λόγος που πηγαίνει η αποστολή του Παναθηναϊκού σε ξενοδοχείο πριν από τα μεγάλα παιχνίδια είναι για λόγους συγκέντρωσης και όχι για το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είναι γονείς: «Όχι δεν νομίζω, δεν ήταν ο λόγος αυτός και δεν είχε και κανένα πρόβλημα είναι η αλήθεια. Εντάξει, επαγγελματίες είμαστε ξέρουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, ξέρουμε πως πρέπει να ξεκουραστούμε, την άκρη τη βρίσκουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Οπότε δεν νομίζω ότι ήταν ένας λόγος αυτός για να μπούμε ξενοδοχείο, παρά για λόγους συγκέντρωσης».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καντού, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό: «Καταρχήν να κρατήσουμε τη νίκη, γιατί ήμασταν αγχωμένοι, φαινόμασταν λιγάκι μαγκωμένοι και κάποια ελεύθερα σουτ δεν τα πήραμε ενώ θα έπρεπε. Μαχητικότητα είχαμε. Η αντίπαλη ομάδα βέβαια και είναι μία τυχαία ομάδα και πέρυσι δυσκόλεψε πολλούς αντιπάλους. Πολύ καλά δουλεμένη, βρήκε τα σουτ που έπρεπε, τα πήρε έβαλε κάποια τυχερά, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Από κει και πέρα όμως έχουμε το ντέρμπι μπροστά μας και σίγουρα με αυτήν την εμφάνιση απέναντι στην Καντού δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, ότι πηγαίνουμε να κερδίσουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως είναι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος. Φορμαρισμένος. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες που μεσολαβούν, για να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν «τελείωσε» το παιχνίδι όταν βρέθηκε στο +8 από την Καντού: «Πρέπει όταν βρίσκουμε κάποιον πληγωμένο να τον πατάμε κάτω. Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Και νομίζω ότι μία μεγάλη διαφορά θα ήταν και καλύτερη για την ψυχολογία μας. Τα μάτια μας όμως έχουν δει και πολλά, θα μπορούσαν οι 8 πόντοι αυτοί να γίνουν και -1, -2. Να μιλάμε αυτή τη στιγμή για μία τεράστια ανατροπή, για μία ήττα που θα μας πλήγωνε. Σίγουρα ο κόουτς γνωρίζει πολύ καλύτερα ότι τις διαφορές σε τέτοια παιχνίδια τα καθαρίζεις από νωρίς. Δεν πρέπει να δίνει δικαίωμα στον αντίπαλο. Παρ’ όλα αυτά θα κρατήσουμε τη νίκη όπως είπαμε. Θα δούμε τι κάναμε λάθος στα τελευταία λεπτά και γενικότερα για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα