Τσούπρος: «Με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική»

12:49 15/5/2013 - Πηγή: AEK365

Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ, έστω και αν αυτή θα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική την επόμενη σεζόν, εξέφρασε ο Κώστας Τσούπρος. Παράλληλα, ο νεαρός στόπερ αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναγέννησης που θα κάνει η ομάδα, με ηγέτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη και παρουσιάστηκε σίγουρος για την επιτυχία της...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Τσούπρου στο sportculture.gr:

Για την πρώτη σεζόν του σε επαγγελματική κατηγορία: «Εντάξει, δε μπορούν να συγκριθούν οι δύο κατηγορίες μεταξύ τους, η A' με

τη Γ' εννοώ. Αναμφίβολα υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τις οποίες και διαπίστωσα. Φέτος, έκανα το μεγάλο άλμα στην καριέρα μου, παίζοντας σε μια ομάδα με πολύ βαριά φανέλα, όπως είναι η ΑΕΚ, κι ελπίζω αυτό να συνεχιστεί».

Για τα αίτια του υποβιβασμού της ΑΕΚ: «Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή. Όλοι ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα και μάλιστα πολλά. Προσπαθήσαμε όμως, όλοι μαζί, για το καλύτερο και για να σώσουμε την ομάδα. Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ γιατί πέσαμε. Πάντως, αγωνιστικά δεν αξίζαμε να πέσουμε».

Για τους 3 προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της φετινής περιόδου: « Ήταν πολύ καλοί και οι τρείς. Όλοι γνώριζαν αρκετά πράγματα και ο καθένας τους προσπαθούσε να μας τα μαθαίνει. Και ειδικά σε εμάς στους πιτσιρικάδες. Ο καθένας έκανε το καλύτερο που μπορούσε».

Για το αν επιθυμεί να παραμείνει στην ΑΕΚ: « Είμαι δεμένος συναισθηματικά με την ομάδα. Τώρα που θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με τον κ. Μελισσανίδη, πιστεύω ότι όλα θα μπουν σε μια σειρά. Είμαι θετικός στο να παραμείνω στην ΑΕΚ, ακόμα κι αν η ομάδα αποφασίσει να αγωνιστεί στη Γ' εθνική».

Για τους μελλοντικούς του στόχους: «Σίγουρα το εξωτερικό θα είναι ένα μεγάλο άλμα για την καριέρα μου. Παρόλα αυτά, το μόνο που με ενδιαφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ. Αν στο μέλλον έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, θα τη μελετήσουμε και θα δούμε».

Για το αν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι ακόμα. Επαναλαμβάνω ότι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ΑΕΚ. Σίγουρα κάποιες προτάσεις έχουν γίνει στο μανατζέρ μου, όμως η πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην ΑΕΚ».

Για την εθνική ομάδα: «Κάθε παίχτης θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας του. Έτσι κι εγώ θέλω να παίξω στην εθνική Ελλάδας. Ελπίζω. μέσω της ΑΕΚ, να δικαιωθώ και να καταφέρω να αγωνιστώ με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Για το πώς αισθάνθηκε όταν αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Άρη, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός: «Ήταν το πρώτο μου 90λεπτο στο πρωτάθλημα και η πρώτη φορά που ξεκίνησα σε αγώνα της Σούπερ Λιγκ στη βασική ενδεκάδα. Πιστεύω ότι η πρώτη κίτρινη που δέχθηκε, για το μαρκάρισμα στο Γιαννώτα στο 7ο λεπτό, ήταν αυστηρή. Όσο για την κόκκινη τι να πω; Τον μαρκάρω, δέχομαι αγκωνιά και μετά ο διαιτητής μου δείχνει και δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Για το κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: «Μέσα στα αποδυτήρια ήμασταν σαν οικογένεια, δεν είχαμε κάτι να χωρίσουμε. Ήμασταν ενωμένοι σα γροθιά και παλέψαμε μέχρι τέλους για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Και γι' αυτό στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ που δεν τα καταφέραμε».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: « Ο κόσμος μας έκανε ό,τι μπορούσε. Ήταν πάντοτε στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε. Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση και να βγάλουμε την ΑΕΚ από τη δυσμενή θέση. Δυστυχώς όμως, δεν τα καταφέραμε και δεν αποφύγαμε τον υποβιβασμό».

Για το ποιος συμπαίκτης του ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους νεότερους: «Ο Γκερέιρο! Είναι ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής και ήταν πάντοτε δίπλα μας. Με το χαβαλέ του εξωαγωνιστικά αλλά και με τη βοήθειά του στο αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν αυτός, ο οποίος προσπαθούσε να μας μάθει πράγματα».

Για το μέλλον της ΑΕΚ: « Μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ, πιστεύω ότι σε δυο χρόνια θα είναι και πάλι στην Α' εθνική. Και θα έχει γυρίσει δυνατή. Τότε δε θα συζητάμε για play off ή για Γιουρόπα Λιγκ, αλλά για το πρωτάθλημα! Πραγματικά πιστεύω ότι μόλις επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ η ομάδα, θα είναι έτοιμη να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Με τον κόσμο της και τον κύριο Μελισσανίδη όλα πλέον θα πάνε καλύτερα. Απλά, τώρα, όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα θα πρέπει να τη στηρίξουν για να επιστρέψει άμεσα εκεί της αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα