Τζαβέλλας: Να φτάσουμε μέχρι το τέλος

14:32 21/6/2012 - Πηγή: AEK365

Αισιόδοξος πως η Εθνική Ελλάδας μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του τουρνουά όπως έκανε και το 2004 εμφανίστηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας απαντώντας σε tweets φιλάθλων στην ιστοσελίδα uefa.com. Ο διεθνής μπακ μιλά για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, τους Έλληνες αμυντικούς που ξεχωρίζουν και τον προημιτελικό με την Γερμανία.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις των φιλάθλων και οι απαντήσεις του Γιώργου

Τζαβέλλα
- Που παρακολούθησες τον τελικό του 2004; Τι θυμάμαι και ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζει από εκείνη την ομάδα;
"Θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους να ξεχωρίσω έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ήμουν νεαρός τότε και όπως όλοι παρακολουθούσα τα παιχνίδια είτε σε καφετέρια, είτε στο σπίτι με φίλους. Θυμάμαι να πανηγυρίζω στους δρόμους. Ήταν μοναδικές στιγμές και είμαι χαρούμενος που τώρα συμμετέχω στο τουρνουά".
- Πιστεύεις ότι οι κεντρικό αμυντικοί της Ελλάδας είναι καλύτεροι από την ομάδα του 2004;
"Δεν υπάρχει ανάγκη για συγκρίσεις. Προχωράμε μπροστά. Στην παρούσα φάση έχουμε δυο εξαιρετικούς αμυντικούς (Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος) που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και χαιρόμαστε που τους έχουμε μαζί μας".
- Ποιο ήταν το κίνητρο της Ελλάδας κόντρα στην Ρωσία;
"Ήταν ένα κίνητρο το γεγονός ότι πάνω απ' όλα αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας. Για τους συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολα. Θέλαμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Παίξαμε γι' αυτούς, για εμάς, για όλους".
- Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Γερμανίας;
"Δεν νομίζω ότι είναι μια ομάδα που περιστρέφεται γύρω από έναν ποδοσφαιριστή, όπως συμβαίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία. Υπάρχουν 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και καθένας από αυτούς συμβάλλει στην ομάδα ως σύνολο. Αυτή είναι η δύναμή τους και το στοιχείο που τους κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμους, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί".
- Πόσο μακριά πιστεύεις ότι θα φτάσει η Ελλάδα;
"Μέχρι το τέλος! Το έχουμε κάνει ήδη μια φορά, γιατί να μην το επαναλάβουμε".
- Ποια είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα που έχεις συναντήσει;
"Παρόλο που έχω αγωνιστεί σε πολλά γερμανικά γήπεδα στην Γερμανία και γενικά στο εξωτερικό, στην Ελλάδα έχω ζήσει τα πιο δυνατά συναισθήματα και την καλύτερη ατμόσφαιρα".
- Ποια είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;
"Μέχρι στιγμής, το παιχνίδι ενάντια στην Ρωσία είναι το ματς που με έκανε να αισθανθώ τόσο χαρούμενος".

Keywords
Τυχαία Θέματα