«Βασιλιάς» ο Λεμπρόν στην Οκλαχόμα

08:22 15/6/2012 - Πηγή: AEK365

ΤΕΛΙΚΟΙ NBA
ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ-ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ 96-100 (1-1)

Στον δεύτερο τελικό του NBA, οι Μαϊάμι Χιτ με έναν καταπληκτικό Λεμπρόν Τζέιμς, επικράτησαν μέσα στην Οκλαχόμα της Θάντερ με 100-96 έκαναν το "break" ισοφαρίζοντας σε 1-1 και πλέον έχουν εκείνοι το πλεονέκτημα καθώς τα δυο επόμενα παιχνίδια διεξάγονται στο Μαϊάμι.

Όπως και στον πρώτο τελικό έτσι και στον δεύτερο, οι παίκτες των πρωταθλητών Ανατολής μπήκαν

φουριόζοι και βρέθηκαν να προηγούνται με 18-2 με την Θάντερ σε εκείνο το σημείο να έχει 1/11 σουτ. Ντουράντ και Γουέστμπρουκ χρεώθηκαν γρήγορα με δυο φάουλ και ο μόνος που προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση ήταν ο Χάρντεν που στην πρώτη περίοδο με δέκα πόντους κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους 12 πόντους, 15-27.
Στην δεύτερη περίοδο με πρωταγωνιστές τους Ιμπάκα και Χάρντεν, η Οκλαχόμα κατάφερε να μειώσει κάτω από τους δέκα πόντους, 29-37, αλλά οι Χιτ με σερί 5-0 πήγαν στο +13. Η διαφορά έφτασε στην μέγιστη τιμή της, στο +17, αλλά τότε ο Γουέστμπρουκ έκανε την εμφάνιση του στον δεύτερο τελικό με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με τους Χιτ να προηγούνται με 55-43.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κέβιν Ντουράντ βρήκε τα πατήματα του και άρχισε να σκοράρει για λογαριασμό της Θάντερ αλλά το ίδιο συνέχισαν να κάνουν από την άλλη μεριά και οι Τζέιμς, Ουέιντ με αποτέλεσμα οι Χιτ να διατηρούν μια διαφορά 15 πόντων. Ωστόσο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ντουράντ χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ, κάθισε στον πάγκο και ανέλαβε δράση ο Γουέστμπρουκ ο οποίος πετύχαινε συνεχόμενους πόντους οι οποίοι όμως δεν έμεναν αναπάντητοι από τον Λεμπρόν Τζέιμς και έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Μαϊάμι Χιτ να είναι μπροστά με 78-67.
Τα πράγματα έμοιαζαν να γίνονται χειρότερα για την Θάντερ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου όταν ο Ντουράντ χρεώθηκε πέμπτο φάουλ αλλά ο άσος της Οκλαχόμα δεν κάθισε στο πάγκο, έμεινε στο παρκέ και με συνεχόμενους πόντους μείωσε την διαφορά στους τέσσερις πόντους έξι λεπτά πριν το τέλος, 81-85. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Χιτ είχαν ένα ρεσιτάλ από λανθασμένες επιλογές με αποτέλεσμα 37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος η διαφορά να είναι στο καλάθι 98-96 υπέρ των Χιτ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος όταν αστόχησε σε τρίποντο αλλά τελικά μοιραίος ήταν ο Ντουράντ ο οποίος αστόχησε σε λέι απ, ο Λεμπρόν πήρε το ριμπάουντ και το φάουλ και με δυο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 100-96.
Οι δυο σταρ της ομάδας, Ντουράντ και Τζέιμς πέτυχαν από 32 πόντους με τον Λεμπρόν όμως να είναι αυτός που χαμογέλασε τελευταίος ενώ από τους νικητές Χιτ ο Ουέιντ πέτυχε 24 πόντους με τον Μπατιέ να έχει 5/7 τρίποντα και 17 πόντους. Από την άλλη μεριά ο Γουέστμπρουκ είχε 27 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ με τον Χάρντεν να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Πλέον η προσοχή στρέφεται στον τρίτο τελικό που θα διεξαχθεί ξημερώματα Δευτέρας στο Μαϊάμι.

Τα δωδεκάλεπτα: 15-27, 43-55, 67-78, 96-100

Keywords
Τυχαία Θέματα