«Βελτιωμένη η ΑΕΚ με Κωστένογλου»

17:45 4/11/2011 - Πηγή: AEK365

Όση ποιότητα διαθέτη ο Παναθηναϊκός άλλο τόσο πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα διαθέτει η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων και μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι της Αθήνας το οποίο θα γίνει την Κυριακή (6/11, 19:30). Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε επίσης πως η Ένωση ανάκαμψε

από την μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Νίκος Κωστένογλου με αποτέλεσμα να έχει μεγάλες πιθανότητες ώστε να κερδίσει το ματς κόντρα στους «πράσινους».

Αναλυτικά τα όσα είπε στην τηλεόραση της Nova:

Ένα κλασικό ντέρμπι της Αθήνας... Παναθηναϊκός εναντίον ΑΕΚ. Πως περιμένετε αυτόν τον αγώνα;

«Κοιτάξτε, από θέμα ψυχολογικής κατάστασης των δύο ομάδων εκτιμώ πως υπάρχει ισορροπία, καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ προέρχονται από μεγάλες επιτυχίες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη, αντίστοιχα. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, το κίνητρο των ποδοσφαιριστών είναι μεγάλο. Είναι τα παιχνίδια που πάντα θα θυμούνται. Είναι τα παιχνίδια που και οι παίκτες αποκτούν ταυτότητα. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός, αγωνιστικά, είναι σε καλή κατάσταση, είναι πρώτος στη βαθμολογία και δείχνει καλό πρόσωπο στα παιχνίδια του. Και η ΑΕΚ όμως από τότε που ανέλαβε ο Κωστένογλου παρουσιάζει ανάκαμψη. Στον αγωνιστικό χώρο βγάζει πάθος, θέληση, αποφασιστικότητα. Στοιχεία που απαιτούνται για να κερδίσεις έναν τέτοιο αγώνα. Περιμένω έναν καλό αγώνα. Και οι δύο ομάδες μπορούν να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο, αλλά και σε όσους το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση».

Ποιο θεωρείται πως είναι το δυνατό σημείο των δύο μονομάχων;

«Για τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός, ότι ο Σεμπαστιάν Λέτο βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Παίκτης που βγάζει ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και βοηθάει σημαντικά τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι το ομαδικό πνεύμα που βγάζει αυτή η ομάδα. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με όλα αυτά τα προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν περίμενα τίποτα απολύτως. Διαψεύστηκα όμως, όπως και πολλοί άλλοι που είχαν την ίδια άποψη με μένα. Το ατού του Παναθηναϊκού είναι το ομαδικό πνεύμα που δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Οι ομάδες πρέπει να στηρίζονται σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ σημαντικό για να πετυχαίνεις πράγματα στο πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ... Την ΑΕΚ των μυριάδων προβλημάτων, στη μετά Χιμένεθ εποχή, βλέπουμε να παρουσιάζει βελτίωση σε κάποια θέματα. Πλέον, βγάζει στον αγωνιστικό χώρο πάθος, θέληση, πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Αυτό πιστεύω πως είναι το ατού της ΑΕΚ. Σίγουρα, υπάρχει ποιότητα στον Παναθηναϊκό, εκτιμώ περισσότερη από ότι διαθέτει η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν διαθέτει παίκτες για να χτυπήσει αυτό το παιχνίδι. Έχει παίκτες έμπειρους και ικανούς να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό».

Επειδή έχετε ζήσει την ατμόσφαιρα τέτοιων αγώνων και μάλιστα φορώντας τη φανέλα και των δύο ομάδων, τι είναι αυτό που κάνει ιδιαίτερα αυτά

Keywords
Τυχαία Θέματα