Βενιζέλος: Παραμονή στην κυβέρνηση υπό νέα συμφωνία

00:26 21/6/2013 - Πηγή: AEK365

Στο θέμα της ΕΡΤ έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που επιτρέπουν να συζητηθεί το μεγάλο θέμα της επαναθεμελίωσης της κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την λήξη της συνάντησης των τριών αρχηγών, κρατώντας σαφείς αποστάσεις σε σχέση με τη στάση του Φώτη Κουβέλη.

Ο Ευ.Βενιζέλος ήταν σαφής

ότι τάσσεται κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών -αν και όπως είπε δεν τις φοβάται- αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση υπό νέο πλαίσιο ενώ κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει και αυτή.

«Τρύπες στο νερό για να κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις, δεν κάναμε και δεν κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν έγινε καλή διαπραγμάτευση τους πρώτους μήνες. Νιώθουμε άσχημα να επισημάνουμε το αυτονόητο», φέροντας ως παράδειγμα την ανάγκη για προστασία των ευπαθών ομάδων, για τον «στιγματισμό της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικής οργάνωσης» , για την αντιρατσιστική νομοθεσία και για τις μεταναστευτικές ροές και την ασφάλεια των πολιτών.

Αυτά τα σημεία πρέπει να γίνουν βάση για την επαναθεμελιώση της κυβέρνησης «με καλόπιστο διάλογο χωρίς τελεσίγραφα» και με ορίζοντα τετραετίας για την κυβέρνηση.

«Όταν μετέχουμε σε ευθύνη, μετέχουμε με ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί το α λα κάρτ», είπε ακόμη.

Όπως πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, ωστόσο ο κόσμος δεν τις θέλει και θέλει μία κυβέρνηση που λειτουργεί σωστά. «Αυτήν την κυβέρνηση οφείλουμε να την προσφέρουμε με προοδευτικά χαρακτηριστικά, τώρα που είμαστε πριν από ευρωπαϊκές εκλογές και η μοίρα της χώρας εξαρτάται από τους συσχετισμούς στην Ευρώπη», επισήμανε.

Η κατάσταση για την χώρα και την οικονομία είναι πολύ κρίσιμη, είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ένα «τεράστιο θεσμικό πρόβλημα» που προέκυψε από την «ατυχή πρωτοβουλία» της ΝΔ να ενεργήσει μονομερώς.

Αυτό, συνέχισε, παρά την δεδομένη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήτησε από την πρώτη στιγμή κινήσεις αποκατάστασης με πλήρες πρόγραμμα σε όλες τις συχνότητες, όπως άλλωστε «επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ». Οι έλληνες «ένιωσαν να προσβάλλεται η δημοκρατική ευαισθησία τους και η ένμομη τάξη», πρόσθεσε.

Για εμάς, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «το μεγάλο θέμα είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών με άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης». Και ταυτόχρονα είναι ζήτημα «η υπόσταση και η προοπτική κυβέρνησης πολιτικής σταθερότητας στον τόπο εν μέσω κρίσης με δεδομένες τις θυσίες και τα βήματα του λαού και τα προβλήματα τα οποία έχουμε ανοιχτά και πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας».

Στις συνομιλίες των τελευταίων ημερών τέθηκε το μείζον ζήτημα της επανόδου της ΕΡΤ σε λειτουργία μέσα σε νέο θεσμικό πλαίσιο, είπε ο Ευ.Βενιζέλος. «Έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης που δεν μας ικανοποιούν πλήρως» με άμεση έναρξη εκπομπών, 2000 επαναπροσλήψεις και μέριμνα για τα μουσικά σύνολα.

Όπως κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε πριν από τη συνάντηση των αρχηγών τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και θα το έπραττε και μετά την διακοπή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα