Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:58 8/7/2013 - Πηγή: AEK365

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, παραμένουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, προκειμένου αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, κ.κ. Μητσοτάκη και Μιχελάκη.
Η συνάντηση, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει μόνο με τον κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, άλλαξε ώρα και τόπο διεξαγωγής, κάτι που εκνεύρισε τους διαδηλωτές, αλλά και τους συνδικαλιστές.

Τελικά, όπως ενημερώθηκαν, η σύσκεψη θα γίνει στις 16:00, παρουσία και αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ, καθώς αυτή την ώρα οι υπουργοί κ.κ. Μητσοτάκης και Μιχελάκης συναντώνται με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, παραμένει κλειστή για τα οχήματα η οδός Σταδίου.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, που αντιδρούν στην ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας και στις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη. Ακολούθησε πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρίσκονταν άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας, με τις μηχανές και τα αυτοκίνητά τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν περισσότερα από 6.000 άτομα, που έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και με κάθε μέσο.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι κλειστοί οι δήμοι όλης της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία. Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα