Βόκολος: Δεν είναι ουρανοκατέβατα τα παιδιά

09:51 8/12/2011 - Πηγή: AEK365

Στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League έχουν εμφανιστεί αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξεκίνησαν από τις "μικρές" εθνικές ομάδες και τώρα παίρνουν χρόνο συμμετοχής με τους συλλόγους τους τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων με τον Λεωνίδα Βόκολο να επισημαίνει πως οι παίκτες αυτοί δεν είναι ουρανοκατέβατοι αλλά αποτέλεσμα του ταλέντου τους και της δουλειάς που γίνεται στην ΕΠΟ και στις εθνικές ομάδες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday", ο άμεσος συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ανδρών τόνισε: "Αυτά τα παιδιά δεν είναι ουρανοκατέβατα. Σαφώς και έπαιξε ρόλο στην ανάδειξη τους η δουλειά που γίνεται στην Ομοσπονδία και στις εθνικές ομάδες. Νομίζω όι λόγω της οικονομικής κρίσης οι ομάδες, επιτέλους, θα δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά".

Όσο για τους 11 ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει, ο Βόκολος είπε για τον καθένα ξεχωριστά
Καπίνο (ΠΑΟ): "Έχει μια αυτοπεποίθηση και ένα τσαμπουκά που σε αυτή την ηλικία σπανίζουν. Τα προσόντα του είναι σπουδαία. Προέρχεται από αξιόλογη σχολή τερματοφυλάκων, αλλά ποτέ δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να πει... τώρα έγινα μεγάλος. Πρέπει να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει".
Μαυρίας (ΠΑΟ): "Σοβαρός, πειθαρχημένος με καλά προσόντα. Έχιε μια ταχύτητα απίστευτη. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο προσόν του. Σε κάποια κομμάτια χρειάζεται δουλειά, όπως για παράδειγμα αυτό της τελικής προσπάθειας. Πιστεύω όμως ότι θα βελτιωθεί πολύ γιατί προσπαθεί".
Φουρλάνος (ΠΑΟ): "Έχει πολλή ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά και κάποιες ελλείψεις σε συγκεκριμένα στοιχεία στον τομέα της ταχυδύναμης, στο γρήγορο ξεκίνημα αλλά και στην επιθετικότητα του παιχνιδιού του. Ωστόσο είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Α, και εξαιρετικός μαθητής".
Ποτουρίδης (ΟΣΦΠ): "Ήταν αρχηγός στην Εθνική Νέων. Ένα παιδί με σοβαρότητα, καλά στοιχεία αλλά και ελλείψεις τις οποίες ξέρει και ο ίδιος. Παίζει σε δυο θέσεις, ως στόπερ και ως αριστερό μπακ. Του έχω πει ποια στοιχεία θεωρώ ότι πρέπει να βελτιώσει. Το κακό είναι ότι φέτος δεν παίζει πολύ στον Ολυμπιακό".
Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ): "Εξαρχής ήταν από τα παιδιά στα οποία πίστευα πολύ. Μου άρεσε πολύ ως αριστερό μπακ. Έχει ποιότητα, μπορεί να ανέβει επιθετικά και να βγάλει πράγματα μπροστά. Είναι καλός αμυντικός, έχει πειθαρχία, απλώς θα πρέπει να αποκτήσει ακόμη περισσότερη σοβαρότητα στο παιχνίδι του".
Φουρτούνης (Καϊζερσλάουτερν): "Είναι σπάνιο ταλέντο. Ο τρόπος σκέψης με τον οποίο λειτουργεί όταν η ομάδα του επιτίθεται φανερώνει του λόγου το αληθές, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει και μειονεκτήματα στο παιχνίδι του. Θα πρέπει να βελτιωθεί στο ανασταλτικό κομμάτι".
Βέλλιος (Έβερτον): "Με το που πήγα στην Εθνική Νέων τον έπιασα και του μίλησα γιατί πραγματικά πίστευα ότι μέχρι τότε δεν είχε βγάλει μέσα στο γήπεδο αυτά που μπορούσε. Και όντως έκατσε και δούλεψε πολύ την χρονιά εκείνη. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται με την μεταγραφή του στην Αγγλία".

Keywords
Τυχαία Θέματα