«Βραβείο εγκράτειας στον Φώτη»

14:27 28/2/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

H διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναμένει την κλήση από τον αθλητικό δικαστή για την απολογία του Φώτη Βασιλόπουλου. Το μέλος της διοίκησης, ο κ. Νίκος Σταθάκος, που είχε δώσει το «παρών» στην επεισοδιακή αναμέτρηση του Περάματος είπε κατά λέξη για τον αρχισκόρερ της ΑΕΚ σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην «ΩΡΑ των σπορ» και στον συνάδελφο Κυριάκο Χατζόγλου:

«Δεν ξέρω αν ήταν σωστό αυτό που έκανε, ίσως θα έπρεπε

να είναι πιο προσεκτικός, αλλά με όλη την πίεση που δεχόταν, που τον έβριζαν από την αρχή μέχρι το τέλος, θα πρέπει να του δώσουν «πανελλήνιο βραβείο» εγκράτειας. Ο Βασιλόπουλος ήταν ηγέτης, πήρε την ομάδα πάνω του και γύρισε το παιχνίδι. O αντίπαλος προπονητής πήγε στο κέντρο του γηπέδου, όταν ο Φώτης πήγε να πιάσει ένα μπουκάλι που είχε πέσει μέσα και του έριξε μία μικρή κλοτσιά. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό από έναν προπονητή. Ήταν ο ...αρχηγός των επεισοδίων».

Για τη διαιτησία: «Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι στο Πέραμα η εξέδρα είχε μία «σκόπιμη» διάθεση απέναντι στην ομάδα, δηλαδή προκαλούσε και έβριζε. Όταν πετάς μέσα στο γήπεδο πράγματα και μάλιστα σε ελάχιστη απόσταση από την εξέδρα, τότε υπάρχει πρόβλημα και με την διαιτησία που το αφήνει και εξελίσσεται. Το γήπεδο, αν δεν κάνω λάθος, ήταν για πρώτη φορά φέτος γεμάτο, λόγω της παρουσίας της ΑΕΚ. Είχε πάει και πυρήνας οπαδών της «Θύρας 7». Δεν το βλέπεις αυτό ως διαιτητής πριν ξεκινήσει ο αγώνας; Η διαιτησία έπρεπε από νωρίς να βάλει κανόνες. Όλα όσα έγιναν ήρθαν ως αποτέλεσμα. Οι διαιτητές ήταν σαν να μην υπήρχαν».

Για την συμπεριφορά των παικτών του Περάματος :«Υπήρξε ένας παίκτης από το Πέραμα, ο Καπινιάρης, ο οποίος κάθε φορά που τελείωσε μία φάση έδειχνε με το δάχτυλό του με τρόπο απειλητικό. Εγώ καθόμουν σε μία γωνιά της εξέδρας μαζί με τον πρόεδρο και κάθε φορά γινόταν το ίδιο πράγμα. Το έκανε πέντε με έξι φορές, μιλούσε με άσχημο τρόπο. Αν πάρει κάποιος το βίντεο του αγώνα θα τα δει όλα αυτά. Ήταν φανερό πως κάποιοι αποπροσανατόλιζαν τους παίκτες. Επίσης ένας άλλος παίκτης έβριζε με χυδαίο τρόπο την (πρώην γενική διευθύντρια και πρώην νομική σύμβουλο της ΚΑΕ ΑΕΚ) Λία Μάντη, επειδή πήγε στην γραμματεία. Πού το είδε αυτό την ώρα που παιζόταν το μπάσκετ;»

Για το μένος που φαίνεται να υπάρχει: «Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και όλοι θέλουν να την κερδίσουν. Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο να θέλεις να την διαλύσεις με το ζόρι. Η ομάδα σιγά - σιγά ανακάμπτει».

Keywords
Τυχαία Θέματα