Βραβευμένος φωτορεπόρτερ, ετών 8! (ΦΩΤΟ/VIDEO)

17:46 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Κουμάρ Χασίμ είναι σίγουρα ένας από τους μικρότερους και καλύτρεους φωτογράφους. Ο Κουμάρ είναι μόλις 8 ετών και γυρνάει στην πόλη του, την Βαγδάτη, κάθε μέρα με την φωτογραφική του μηχανή απαθανατίζοντας τη ζωή, τους ανθρώπους, την καθημερινότητα.

Το να ζεις άλλωστε στην Βαγδάτη δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι μια πόλη που περνά πολλά και έχει να πει και να δείξει πολλές ιστορίες. Αυτές της ιστορίες θέλει να πει ο Κουμάρ μέσα απο τη φωτογραφική του μηχανή.

Όμως δεν τον ενδιαφέρουν οι αιματοχυσίες και ο πόλεμος, αλλά οι απλοί άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα,

τα παιδιά που παίζουν στις αλάνες και οι μεγάλοι που κάνουν τις δουλειές τους, πηγαινουν στα παζάρια, στα βιβλιοπωλεία ή διασκεδάζουν.

Η κλίση του βέβαια στην φωτογραφία δεν είναι τυχαία καθώς και ο πατέρας του είναι φωτορεπόρτερ. Όπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος ο Κουμάρ πρώτη φορά ένιωσε έλξη για την φωτογραφία όταν ήταν τεσσάρων ετών και είδε τον πατέρα του να φωτογραφίζει από το παράθυρο του σπιτιού τους τα Αμερικάνικα στρατεύματα. Τότε πήρε και αυτός τη μηχανή και φωτογράφισε πουλιά και παλιά σπίτια σε μια εκδρομή στον ποταμό Τίγρη.

Ο Κουμάρ θεωρέιται ο νεότερος φωτορεπόρτερ του κόσμου και έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Iraqi Society Photographic.

Ο Κουμάρ αντιλαμβάνεται ήδη τη δύναμη της φωτογραφίας.

«Η φωτογραφία είναι πολύ σημαντική. Μπορούμε να δείξουμε την πόλη, τη ζωή και τους ανθρώπους. Θέλω να πω μέσα από τις φωτογραφίες μου ότι το Ιράκ είναι πολύτιμο και οι Ιρακινοί είναι πολύ ευγενικοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα