Ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

08:36 1/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με το «αγκάθι» της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων ξεκινούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα.

Οι ελεγκτές προσέρχονται με περιορισμένα περιθώρια ευελιξίας απέναντι στο ελληνικό αίτημα για τρίμηνη παράταση. Ανασταλτικός παράγοντας για χαλάρωση από την πλευρά των Βρυξελλών είναι επίσης ότι μετά τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς, θα ακολουθήσουν άλλοι 12.500 έως τον Δεκέμβριο. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν μπορούν

να μετατεθούν για το 2014, είναι η θέση της τρόικας.

Από τις διαθέσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί και η ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης που αφορά την καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Το τελευταίο Eurogroup στο Λουξεμβούργο είχε επιμείνει στην ανάγκη να ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση, ώστε η απόφαση για την καταβολή της δόσης, αλλά πιθανώς και η εκταμίευσή της να γίνει πριν από τα τέλη Ιουλίου.

Ιδιαίτερα σκληρή στάση τηρεί η Κομισιόν και στο θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο, οι οποίες θα πρέπει να φτάσουν τις 4.000 (2.000 υπάλληλοι θα πρέπει να αποχωρήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2013 και άλλοι 2.000 υπάλληλοι το τέταρτο τρίμηνο).

Keywords
Τυχαία Θέματα