Ξενιάδης: Άλλο η ιδεολογία και άλλο οι επιχειρήσεις

14:49 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Ξενιάδης επιχειρεί να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Για ένα μικρό διάστημα πέρασε από τα διοικητικά δρώμενα του Αίαντα Σαλαμίνας, τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ το καλοκαίρι του 2009 βρισκόταν σε επαφές με τον Αντώνη Ρέμο για να επενδύσει στον Ηρακλή. Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αίσιο τέλος,

ωστόσο, ακόμα και τότε, ο 46χρονος επιχειρηματίας δήλωνε ξεκάθαρα ότι είναι ΑΕΚτζής. Χαρακτηριστική είναι η τότε τοποθέτησή του στον «Αγγελιοφόρο», όπου ρωτήθηκε σχετικά με αυτό, για να απαντήσει: «Είμαι ΑΕΚ, αλλά αυτό τι σημασία έχει; Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και ένας ΑΕΚτσής στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής. Άλλο ιδεολογία και άλλο επιχείρηση», ήταν το σχόλιό του.

Μάλιστα, από τις ίδιες δηλώσεις, μπορεί κανείς να αντιληφθεί και πιο είναι το πλάνο του Ξενιάδη γύρω από το ποδόσφαιρο: «Ο Ηρακλής είναι ομάδα που μπορείς να "παίξεις". Είναι ομάδα που έχει πολλές προοπτικές, τέλειες εγκαταστάσεις, αλλά χρειάζεται οικονομική ενίσχυση. Δε θέλω να διαφημιστώ. Δεν το έχω ανάγκη. Να βάλουμε από 20.000.000 ευρώ και προχωράμε. Είμαι έτοιμος ακόμη και αύριο. Διότι σήμερα το ποδόσφαιρο χρειάζεται χρήματα. Εμείς τη Δευτέρα θα κάνουμε νέα πρόταση στον κ. Ρέμο για μετρητά, διότι με μετρητά γίνονται σήμερα οι δουλειές και όχι με αερολογίες. Αν δε δεχτεί, ο Θεός να βάλει το χέρι του διότι αξίζει καλύτερη τύχη ο Ηρακλής. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση. Από μικρό παιδί ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ίνδαλμα μου ο Χατζηπαναγής. Παίκτης σαν κι αυτόν δε θα ξαναπεράσει από την Ελλάδα. Επίσης θαύμαζα τον Κωφίδη, όπως και τον Παπαϊωάννου».

Λίγες μέρες αργότερα, χωρίς να διαψεύσει όλη την παραπάνω τοποθέτησή του, επισήμανε όμως ότι ουδέποτε είχε αναφερθεί στο χρηματικό ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», είπε: Ποτέ δεν δήλωσα ότι θα βάλω 20 εκατομμύρια ευρώ στον Ηρακλή. Ερωτήθηκα αν θα αναλάβω τον Ηρακλή και είπα ναι. Έχω μεγάλη εκτίμηση τον Ρέμο και είπα ότι αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, να μείνει πρόεδρος του Ηρακλή», για να προσθέσει σχετικά με τους λόγους που θα ήθελε να επενδύσει στον Ηρακλή, αν και δηλωμένος ΑΕΚτζής: «Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα με γηπεδικές εγκαταστάσεις. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εγκαταστάσεις της Μίκρας και υπάρχουν επιχειρηματικές δυνατότητες. Εσείς στον Ηρακλή τι θέλετε; Πως θα γίνει μεγάλος; Θα πρέπει να υπάρχει ένα οικονομικό εύρος και να εκμηδενιστούν τα χρέη. Ένας επιχειρηματίας θα εξετάσει πρώτα αν τον συμφέρει, σας το λέω ψυχρά. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε ένα μεγάλο ποσό. Όσον αφορά τα 20 εκατομμύρια ευρώ που ακούστηκαν, θα το συζητήσω μόνο με τον Αντώνη Ρέμο».

Όπως γίνεται αντιληπτό, από παλιότερες τοποθετήσεις του, το θέμα του γηπέδου ήταν πάντοτε υψίστης προτεραιότητας για τον Βασίλη Ξενιάδη. Μάλιστα, ακόμα και την περίοδο που είχε αναμιχθεί με τα διοικητικά του Αίαντα Σαλαμίνας, είχε εκφράσει την άποψη ότι μπορεί να φτιάξει ένα γήπεδο, παρόμοιο με αυτό της Μονακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα