«Ξύπνησαν» οι πρωταθλητές

10:31 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

Την 6η νίκη τους σε 11 παιχνίδια σημείωσαν οι Ντάλας Μάβερικς με τους πρωταθλητές να αποδεικνύουν πως έχουν αφήσει πίσω το κάκιστο ξεκίνημα και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλος ό,τι καλύτερο. Με γκολ-φάουλ του Ντιρκ Νοβίτσκι στα 5.1 δευτερόλεπτα και δυο ελεύθερες βολές του Τζέισον Τέρι, οι πρωταθλητές κέρδισαν τους Σέλτικς μέσα στην Βοστόνη με 90-85. Στα 25 δευτερόλεπτα, ο Πολ Πιρς με σουτ τριών πόντων είχε ισοφαρίσει για τους Σέλτικς αλλά το γκολ-φάουλ του Νοβίτσκι και εν συνεχεία η λάθος πάσα του Ρόντο έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Μάβερικς. Ο Τέρι με 18 πόντους και ο Νοβίτσκι

με 16 ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών οι οποίοι από τα μισά της τρίτης περιόδου μέχρι το τέλος του αγώνα αγωνίστηκαν χωρίς τον προπονητή τους Τζόρτζ Καρλάιλ ο οποίος αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές. Από τους Μπόστον Σέλτικς ο Ρόντο πέτυχε μεν 24 πόντους αλλά αποδείχτηκε "μοιραίος" για την ομάδα του με την λάθος πάσα στο τέλος.

Μετά τους 48 πόντους επί των Σανς, ο Κόμπι Μπράιαντ σημείωσε 40 πόντους στην νίκη των Λος Άντζελες Λέικερς με 90-87 επί των Γιούτα Τζαζ στην παράταση. Ο Μπράιαντ μπορεί μεν να αστόχησε στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας αλλά με δυο εύστοχες βολές στα 0.7 δευτερόλεπτα έδωσε την νίκη στους Λέικερς μέσα στην Γιούτα. Οι Τζαζ το πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι τέλους έχοντας για κορυφαίο τον Μίλσαπ με 29 πόντους.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με δυο εύστοχες βολές έστειλε στην παράταση την αναμέτρηση των Μαϊάμι Χιτ με τους Λος Άντζελες Κλίπερς αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο είχε 1/9 σουτ με αποτέλεσμα οι Χιτ να γνωρίσουν δεύτερη σερί ήττα με 95-89 μέσα στο "Staples Center". Κρις Πολ (27 π., 11 ας.) και Μπλέικ Γκρίφιν (20 π, 12 ριμπ.) ήταν οι κορυφαίοι για τους Κλίπερς ενώ από τους Χιτ, ο Τζέιμς είχε μεν 27 πόντους αλλά με κακά ποσοστά ευστοχίας με τον Ντουέιν Ουέιντ να πετυχαίνει 17 πόντους με 6/17 σουτ.

Οι Σικάγο Μπουλς τα κατάφεραν και χωρίς τον Ντέρικ Ρόουζ καθώς, με "όπλο" την άμυνα, επικράτησαν των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 78-64 χάρη στους 28 πόντους του Τζον Λούκας. Από τους Ουίζαρντς ξεχώρισε ο Κρόφορντ με 14 πόντους.

Στο ντέρμπι του Τέξας, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν στην παράταση των Χιούστον Ρόκετς με 101-95 πετυχαίνοντας την έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους. Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Τιμ Ντάνκαν είχε απολογισμό 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα και συνέβαλε τα μέγιστα στην νίκη μαζί με τον Τόνι Πάρκερ που πέτυχε 28 πόντους. Ο Λόουρι με 22 πόντους και ο Σκόλα με 20 πόντους οι κορυφαίοι για τους Ρόκετς.

Οι Ορλάντο Μάτζικ αν και προηγήθηκαν ακόμα και με 23 πόντους είδαν την διαφορά να μειώνεται στους τρεις αλλά τελικά κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Πόρτλαντ επικρατώντας των Μπλέιζερς με 107-104. Οι Μπλέιζερς ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους μετά από έξι αγώνες εξαιτίας ενός λέι απ και ενός εύστοχου σουτ τριών πόντων από τον Τούρκογλου στο τέλος. Ο Ρέντικ με 17 πόντους και οι Άντερσον, Τούρκογλου που σημείωσαν από 16 πόντους έκαστος ήταν οι κορυφαίοι για τους

Keywords
Τυχαία Θέματα