Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ: ο Νικολαΐδης!

13:40 6/4/2013 - Πηγή: AEK365

Τώρα που ακόμα και οι... ταλιμπάν του Βιντιάδη πείστηκαν ότι η συγκεκριμένη ιστορία δεν είχε κανένα ουσιαστικό υπόβαθρο, η ΑΕΚ πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από αυτό το νταραβέρι.
Φτάνει πια με την αναμονή, τις συνεχείς αναβολές, τα deadline που γράφονται στο χιόνι, το ατέρμονο κυνήγι του νεαρού επιχειρηματία για κεφάλαια σε Ελλάδα, Αγγλία και... Κίνα. Εφόσον δεν έβγαλε άκρη (και δεν βρήκε λεφτά) μέσα σε περίπου έναν χρόνο (διότι πρακτικά τόσο κρατάει

το εν λόγω σίριαλ), θα τα καταφέρει τώρα, στο "και ένα";...
Το ξαναλέω: δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα κανένα αξιόπιστο και πειστικό δείγμα γραφής ο Βιντιάδης για να δικαιούται να αντιμετωπίζεται ως προοπτική για την ΑΕΚ. Κάθε άλλο. Οι συνομιλητές του (από τους πρώην και τους νυν παράγοντες μέχρι τους οργανωμένους οπαδούς) έχουν χορτάσει από λόγια, αλλά από πράξεις... μηδέν. Ζίροου. Ζερό. Νούλα.
Ούτε μια απόδειξη των προθέσεών του, ούτε μία ταμειακή διευκόλυνση, ούτε ένα δάνειο α λα Σουνταϊρί (ή, έστω, α λα Φωτίου). Μόνο... 15 χιλιάρικα φέρεται να είχε δώσει στον Δημητρέλο τον Γενάρη για να πληρώσει κάναν λογαριασμό και να μην κόψουν το νερό στα Σπάτα. Πέρα από αυτό το... χαρτζιλίκι, η ΑΕΚ δεν είδε τίποτε από εκείνον. Οπότε, δεν έχει κανέναν λόγο να τον περιμένει.
Οφείλει να το τελειώσει εδώ και τώρα το συγκεκριμένο ζήτημα και να δει πώς θα προχωρήσει παρακάτω. Να κοιτάξει να δει τι θα κάνει για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της μακριά από αυταπάτες, όνειρα, απατηλές ελπίδες, σενάρια... σαπουνόπερας, επίδοξους και αόρατους επενδυτές. Να βγει και να πει δημοσίως ότι "δεν υπάρχει πλέον για εμάς Βιντιάδης" και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο άπαξ και διά παντός.
Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω πως δεν λέω ούτε υπονοώ ότι ο Βιντιάδης στάθηκε εμπόδιο σε κανέναν για να μπει στην ΑΕΚ. Αν εμφανιζόταν κάποιος σοβαρός ενδιαφερόμενος στο προσκήνιο, είναι αυτονόητο ότι ο Βιντιάδης δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια μέρα και, φυσικά, δεν θα είχε τη δυνατότητα να μπλοκάρει οποιαδήποτε εξέλιξη. Για την ακρίβεια, μάλιστα, το όνομά του έχουν χρησιμοποιήσει αμέτρητες φορές έως τώρα οι διοικούντες την ΑΕΚ για να "αγοράσουν" χρόνο, για να αποτρέψουν αντιδράσεις απλήρωτων παικτών και πιστωτών, για να κάνουν μεταγραφικές συμφωνίες, για να κρατήσουν στοιχειωδώς τις ισορροπίες στα Σπάτα. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να πει κανείς ότι έκανε και καμιά ζημιά ο Βιντιάδης στην ΑΕΚ.
Η κατάσταση, όμως, έχει φτάσει στο "ως εδώ και μη παρέκει". Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για... εξαγορά. Δεν υφίστανται περιθώρια για ντρίμπλες και τρικ. Οι πρώην πρόεδροι άρχισαν ήδη να παρελαύνουν από την Ευελπίδων, ο νυν πρόεδρος πέρασε μια νύχτα στη ΓΑΔΑ παρέα με ανθρώπους του υποκόσμου και ο τέως βλέπει να ελλοχεύει ο κίνδυνος να καθίσει στο σκαμνί για κακούργημα λόγω της μη απόδοσης των φόρων. Ο κλοιός σφίγγει για όλους και το κανόνι για την ΑΕΚ πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά...
Πρέπει λοιπόν να επιστρέψει η ΑΕΚ στη λογική, στον ρεαλισμό, στην πραγματικότητα. Να πάψει να βλέπει όνειρα για επενδυτές από την Κίνα και για mega deal από τον Κιθ Χάρις και να οργανωθεί. Να χαράξει στρατηγική για να αντιμετωπίσει το αύριο που... πλησιάζει απειλητικά και να αναζητήσει μία ουσιαστική διέξοδο. Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρχει μία εναλλακτική στον ορίζοντα, η απάντηση είναι "ναι"!
Ο τελευταίος, πλην... Βιντιάδη, που είχε ασχοληθεί ζεστά και εμπεριστατωμένα με το ιδιοκτησιακό και οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης. Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε δηλώσει και δημοσίως πως αναζητούσε λύση σωτηρίας για την ΑΕΚ. Και έκανε πίσω, για ευνόητους λόγους, όταν παρουσιάστηκε ο Θωμάς Μαύρος.
Πέρυσι, λοιπόν, είχε συστήσει ολόκληρη ομάδα δράσης για να βρει χρήματα και να διασφαλίσει, όπως είχε δηλώσει, τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ για τουλάχιστον μία τριετία. Είχε κάνει ραντεβού με επιχειρηματίες, είχε εξασφαλίσει κάποια χρήματα (3 εκατ.) υπό την προϋπόθεση να έμπαινε μπροστά ξανά ο ίδιος, είχε δίπλα του τον Τάκη Κανελλόπουλο, είχε χτυπήσει την πόρτα των Παππά και Νοτιά για να κλείσουν αμφότεροι τους λογαριασμούς τους με την ΑΕΚ.
Εκείνο το πρότζεκτ δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται ούτε στο μυαλό του ούτε στα... χαρτιά. Και εφόσον η "μαγιά" ήδη υπάρχει, η επανενεργοποίησή του είναι πλέον μονόδρομος. Και για την ΑΕΚ και για τον ίδιο...

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 6-4-2013 στην εφημερίδα LiveSports

Keywords
Τυχαία Θέματα