«Υπερηφάνεια για τον δικέφαλο»

17:13 5/3/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Oι (αφανείς) πρωταγωνιστές έχουν το δικό τους μερίδιο στην πορεία μιας ομάδας. Ο φυσικοθεραπευτής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Νάσος Τζαβάρας, μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για τη συνεργασία του με τη «Βασίλισσα», τον «γκαντέμη» Μάντζαρη, τον «απαιτητικό» Λιόγα, τα ζόρια του Ηρακλείου και την πρόθεση του να φύγει στο εξωτερικό.

Η συνέντευξη:

-Πώς προέκυψε η πρόταση της ΚΑΕ ΑΕΚ;

«Η πρόταση προέκυψε όταν πρότεινε ο Αντώνης

Μάντζαρης το Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο του κυρίου Παπαμανώλη που συνεργάζεται από την αρχή της περιόδου και η ΚΑΕ ΑΕΚ, και έπειτα ο κύριος Παπαμανώλης πρότεινε εμένα».

-Τα συναισθήματα σου για τη συνεργασία σου με την ΑΕΚ;

»Μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κάποιος που φοράει τον δικέφαλο στο στήθος. Τι άλλο πέρα από υπερηφάνεια μπορούσα να νιώσω από τη στιγμή, που βρίσκομαι στη Βασίλισσα του ελληνικού μπάσκετ;»

-Έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με μερικούς παίκτες, που έκαναν σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Είναι κάτι διαφορετικό αυτό για σένα;

«Οι παίκτες που έχουν θητεύσει στο εξωτερικό, όπως ο Σκλάβος προσδίδουν εμπειρία και εντός των γραμμών και στα αποδυτήρια. Αυτό βοηθάει ειδικά τους μικρότερους παίκτες. Η σχέση με όλους τους παίχτες είναι τυπική εντός του γηπέδου γιατί απαιτείται και σοβαρότητα για να λειτουργήσει η ομάδα αλλά εκτός γηπέδου είμαστε πραγματικά «δεμένοι» όσο κλισέ και αν ακούγεται».

-Ποιος παίκτης σε δυσκολεύει περισσότερο σε ό,τι αφορά στη συνεργασία σας;

»Έχω την ευτυχία να έχω άριστη συνεργασία με όλους τους παίκτες. Κανείς δεν με δυσκολεύει».

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισες μέχρι σήμερα ως φυσικοθεραπευτής της ΑΕΚ;

«Σε φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια δύσκολη στιγμή και είναι ευτύχημα αυτό αν σκεφτούμε ότι η φετινή ΑΕΚ χτίστηκε σε μια ημέρα, χωρίς προετοιμασία»!

-Ο Αντώνης Μάντζαρης είναι ο πιο ...γκαντέμης παίκτης, όπως λέει και ο ίδιος;

«Ο Αντώνης σίγουρα είναι ο πιο γκαντέμης παίχτης αν και στην καριέρα του κάθε σεζόν έχει και από έναν ''καλό'' τραυματισμό που τον αφήνει εκτός για λίγο. Αλλά είναι επαγγελματίας και βάζει την υγεία του πάνω από την ομάδα. όπως έκανε και στο Πέραμα και μάλιστα με σπουδαία εμφάνιση».


-Θήτευσες ήδη με τέσσερις προπονητές (Οικονομάκης, Λιόγας, Παπανικολάου, Καραγιάννης). Πώς ήταν, ή πώς είναι η συνεργασία σου μαζί τους; Ο πιο... απαιτητικός;

«Με τον κύριο Οικονομάκη πρόλαβα να συνεργαστώ μαζί του μόνο μια εβδομάδα. Σε σχέση με όλους, πάντως, θεωρώ, ότι ο πιο ''απαιτητικός'' ήταν ο κύριος Λιόγας, αλλά είχε λόγο που το έκανε αυτό. Είναι επαγγελματίας προπονητής και γνωρίζει τι χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά μια ομάδα, από τον φροντιστή έως και το δικό μου πόστο».

-«Δέθηκες» με την ΑΕΚ, ή το βλέπεις εντελώς επαγγελματικά; Απομένουν περίπου δύο μήνες πριν από το τέλος της διαδρομής. Τι θα ήθελες να μείνει ως επιστέγασμα πριν φύγεις, αν φύγεις, για σένα από την ΑΕΚ και

Keywords
Τυχαία Θέματα