Υπό εξέταση πέντε ύποπτα δείγματα του «Αθήνα 2004»

13:55 27/11/2012 - Πηγή: AEK365

Στις 4-5 Δεκεμβρίου η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα εξετάσει στη Λοζάνη την υπόθεση πέντε ύποπτων δειγμάτων από τη διοργάνωση του 2004 και το ενδεχόμενο να επιβληθούν ποινές μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό.
Το ρεπορτάζ του γερμανικού σταθμού ARD ήταν αποκαλυπτικό ενώ παράλληλα προκάλεσε και πόλεμο ανάμεσα στην ΔΟΕ και την WADA. Σύμφωνα με τους Γερμανούς και οι πέντε μεταλλιούχοι της Αθήνας προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη.
Πρόκειται

για τον χρυσό Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Γιούρι Μπελόνογκ από την Ουκρανία που κέρδισε την πρώτη θέση μέσα στην Αρχαία Ολυμπία , την επίσης σφαιροβόλο Σβετλάνα Κριβέλιοβα απο τη Ρωσία που κατέκτησε το χάλκινο ,τον συμπατριώτης αρσιβαρίστα Όλεγκ Περεπετσένοφ που ήταν 3ος στα 77κ. και δυο αθλητές απο τη Λευκορωσία. Τη χάλκινη νικήτρια στο δίσκο Ιρίνα Γιατσένκο και τον ασημένιο σφυροβόλο που ανακοινώθηκε πριν το Λονδίνο Ιβάν Τσιχάν.
Απο όλα τα παραπάνω η ΔΟΕ δεν επιβεβαιώνει τίποτα τονίζοντας ότι οι έλεγχοι βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν απο την άλλη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα