Ζημιές και κατολισθήσεις από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

21:37 12/10/2013 - Πηγή: AEK365

Πτώση βράχου αναφέρθηκε και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιόχωρα - Κουντούρα όπου βρέθηκε συνεργείο του τοπικού δήμου για να απομακρύνει τον βράχο.

Στην πόλη των Χανίων έχουν αναφερθεί πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.

Στην συνοικία Χαλέπας έπεσε η μισή οροφή από εγκαταλελειμμένη παλιά οικία ενώ από τον σεισμό εκτός από τον πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις όπου πολλά προϊόντα έπεσαν από τα ράφια, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν και οι συναγερμοί.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός βγήκαν στους δρόμους οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν όλες οι αλυσίδες στην παλιά πόλη ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Οι αλυσίδες έχουν τοποθετηθεί καθώς στην περιοχή απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων όλο το χρόνο.
Αναστάτωση προκλήθηκε και στο γήπεδο του Ναυστάθμου, καθώς την ώρα του αγώνα Ασπίδα - Ροδωπού, φίλαθλοι και παίκτες έντρομοι κατάλαβαν το σεισμό και πετάχτηκαν από πάγκους και εξέδρες.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε όταν από τον πανικό του πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του για να σωθεί

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία και στους ξένους τουρίστες που βρίσκονται στα Χανιά και πολλοί ξενοδόχοι επικοινωνούσαν με τις αρχές προκειμένου να λάβουν πληροφορίες και οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα