Ζητά άσυλο απ'τη Βρετανία, για να μην παντρευτεί το βασιλιά της Σουαζιλάνδης

20:59 20/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μια 22χρονη κοπέλα από τη Σουαζιλάνδη ζητά άσυλο από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς προσπαθεί να αποφύγει το βασιλιά της χώρας, ο οποίος της ζήτησε να γίνει η 14η γυναίκα του.

Η Τιντσουάλο Νγκομπένι δραπέτευσε από τη χώρα της σε ηλικία 15 ετών, όταν ο βασιλιάς Μσγουάτι Γ' της ζήτησε να γίνει γυναίκα του.

«Άρχισε να μου τηλεφωνεί στο οικοτροφείο. Με ρωτούσε αν ήθελα να γίνω μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δεν ήθελα ωστόσο να τον παντρευτώ και να ζήσω μια ζωή αφιερωμένη στο βασιλιά. Οι γυναίκες του φυλάσσονται στο παλάτι το οποίο περιβάλλεται από σωματοφύλακες.

Δεν μπορούν να πάνε πουθενά αν δε το αποφασίσει ο βασιλιάς», δηλώνει η Τιντσουάλο.

«Δεν είχα επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να απορρίψει το βασιλιά ή τολμήσει να τον παρακούσει», δήλωσε εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στη μετανάστευση.

Ο Μσγουάτι στέφθηκε βασιλιάς σε ηλικία 18 ετών και σήμερα ειναι 45, ενώ είναι έθιμο στη χώρα κάθε χρόνο ο βασιλιάς να διαλέγει μια παρθένα κοπέλα για νέα του σύζυγο. Μάλιστα, η παγκόσμια κοινή γνώμη κατακρίνει το βασιλιά λόγω του προκλητικά πολυδάπανου τρόπου ζωής του σε μια τόσο φτωχή χώρα.

Η 22χρονη βρίσκεται στη Βρετανία από τα 15 της, όταν έφυγε από την Σουαζιλάνδη, ωστόσο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να αναγκαστεί να γυρίσει πίσω και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Η Τιντσουάλο είχε ζητήσει άσυλο από τη Βρετανία το 2011, ωστόσο είχε απορριφθεί.

Ο βασιλιάς έχει 27 παιδιά και ήταν καλεσμένος στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ καθώς και στις γιορτές για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Σουαζιλάνδη είναι ένα από τα φτωχότερα κράτη. Έχει το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής του κόσμου, 31,88 χρόνια. Ειδικότερα, οι άνδρες ζουν 31,62 χρόνια και οι γυναίκες 32,15 χρόνια, καθώς τα κρούσματα του AIDS στη χώρα είναι τα περισσότερα στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα