Ζούσε για τρία χρόνια χωρίς εγκέφαλο!

10:07 2/11/2012 - Πηγή: AEK365

Μία φορά στις 10.000 γεννήσεις ένα παιδάκι μπορεί να έρθει στον κόσμο με ανεγκεφαλία. Μια σπάνει ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Μάλιστα τα περισσότερα ανεγκέφαλα μωρά πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού, κι αν όχι έπειτα από λίγες μέρες.

Ο μικρός Nickolas Coke, όμως, από το Κολοράντο που είχε την ατυχία να γεννηθεί με αυτή την ασθένεια κατάφερε να ζήσει τρία χρόνια. Η γιαγιά του μικρού Nickolas, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι ο εγγονός της κατάφερε να επιζήσει χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων, αλλά τελικά έπειτα

από έναν ιό, κατέληξε.

Η ανεγκεφαλία είναι η απουσία ενός εγκέφαλου και του νωτιαίου μυελού. Δεν υπάρχει θεραπεία και Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου, ένα μωρό που γεννιέται με ανεγκεφαλία είναι συνήθως τυφλό, κωφό, δεν έχει τις αισθήσεις του, και δεν μπορεί να αισθανθεί πόνο. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα άτομα με ανεγκεφαλία μπορεί να γεννηθούν με ένα κύριο στέλεχος του εγκεφάλου, η έλλειψη ενός εγκεφάλου σημαίνει αδυναμία να αποκτήσουν συνείδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα