Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S

Δύο αρκετά δυνατές συσκευές έρχονται αντιμέτωπες στον στίβο του ανταγωνισμού. Από την μία πλευρά η Apple με το iPhone 5S και από την άλλη η Samsung με το φρέσκο Samsung Galaxy S5. Ποιο από τα δύο smartphones σας έχει κερδίσει περισσότερο; Ποιο

θα επιλέγατε;

Οθόνη

Το iPhone 5S έχει οθόνη 4 ιντσών LCD IPS, ανάλυσης 1136×640 pixels και 326 ppi, ενώ το Samsung Galaxy S5 μία Super AMOLED 5.1 ιντσών 19201080 pixels με 415 ppi.

Design

Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο το iPhone κερδίζει τον σεβασμό όλων, αυτός είναι το design. Η εναλλαγή ανάμεσα στο αλουμίνιο και το γυαλί της οθόνης φαίνεται πραγματικά πολύ εντυπωσιακή. Το μόνο κακό που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι ότι μοιάζει αρκετά με το iPhone 5 (αν εξαιρέσεις τον ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων από κρύσταλλο ζαφείρι).

Από την άλλη, νομίζω ότι το design του Samsung Galaxy S5 δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα! Παρά την καλή αίσθηση που προσφέρει στο χέρι, όπως υποστηρίχθηκε από πολλούς, διατήρησε το πλαστικό καπάκι στο πίσω μέρος, απογοητεύοντας όσους περίμεναν την προσθήκη αλουμινίου.

Λειτουργικό Σύστημα

Το λειτουργικό σύστημα αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών.

Το iPhone 5S χρησιμοποιεί το iOS 7, ένα αρκετά σταθερό λειτουργικό με όμορφο περιβάλλον χρήσης και αρκετά στοιχεία δανεισμένα από το Android. Ακόμα και μετά την νέα του έκδοση παραμένει αρκετά εύκολο στην χρήση, αν και οι κινήσεις των χρηστών περιορίζονται σε διάφορα επίπεδα.

Το Samsung Galaxy S5 κάνει χρήση του ελεύθερου λογισμικού Android (4.4 KitKat) χρησιμοποιώντας το TouchWiz interface. Μπορεί το Android να μην είναι τόσο καλαίσθητο όσο το iOS, όμως παρέχει τρομερή ελευθερία στις κινήσεις του χρήστη.

Μπαταρία

Η μπαταρία του iPhone 5S είναι 1560 mAh με αρκετά καλή διάρκεια σε standby mode. Όταν όμως κάνουμε χρήστη της συσκευής, η μπαταρία ξεφορτίζεται πολύ πιο γρήγορα.

Αντίθετα, η μπαταρία του Samsung Galaxy S5 είναι 2800mAh ενώ η συσκευή περιλαμβάνει μία λειτουργία saver mode κατά την οποία η κατανάλωση μπαταρίας σχεδόν μηδενίζεται.

CPU

Το iPhone 5S χρησιμοποιεί τον Apple A7 dual-core επεξεργαστή, τον πρώτο 64-bit επεξεργαστή που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε smartphone, χρονισμένο στα 1.3GHz 64-bit, ενώ παρέχεται 1GB RAM.

Στην άλλη πλευρά, το Samsung Galaxy S5 αναμένεται να είναι λίγο καλύτερο από το iPhone 5S, καθώς αποτελείται από ένα 2.5GHz quad-core Krait chip και 2GB RAM. Επειδή όμως η ανακοίνωση του είναι πολύ πρόσφατη, δεν έχουν προλάβει ακόμα να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την απόδοση του.

Χαρακτηριστικά

Εκτός από τον 64-bit επεξεργαστή, το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό του iPhone 5S αποτελεί ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Απλά ακουμπήστε το δάχτυλο σας στο home button και η συσκευή σας θα ξεκλειδώσει αυτόματα. Ο αισθητήρας όμως βρίσκει εφαρμογή και σε άλλες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα αντικαθιστά τον κωδικό σας στο App Store.

Το Samsung Galaxy S5 μοιράστηκε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S, όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Η Samsung πρόσθεσε επιπλέον έναν μετρητή καρδιακών παλμών και την εφαρμογή S Health κάνοντας το ιδιαίτερα χρήσιμο στους λάτρεις της άθλησης. Τέλος, συνδυάζει 4G και WiFi για έξτρα ταχύτητες, ενώ είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη (πιστοποίηση IP67).

Κάμερα


To iPhone 5S παρέχει μία από τις καλύτερες κάμερες στα 8MP, η οποία πλησιάζει την ευκρίνεια του Galaxy S4 και τις επιδόσεις του HTC One σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, προσφέρει βίντεο 1080p αλλά και μπροστινή κάμερα 1.2MP. Τέλος, το True Tone flash παρέχει αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το Samsung Galaxy S5 ενσωματώνει κάμερα 16MP, έχοντας δυνατότητα για πραγματικά ταχεία λήψη φωτογραφιών (0.3 δευτερόλεπτα), επιτρέποντας στον χρήστη να αλλάξει την εστίαση μιας φωτογραφίας μετά την λήψη της, ενώ παράλληλα προσφέρει και HDR mode. Έχει δυνατότητα λήψης βίντεο με ανάλυση 4K ενώ η μπροστινή του κάμερα είναι 2.1MP.

Ασφάλεια

Η προσπάθεια της Apple για ασφάλεια έγκειται στην ύπαρξη του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία πρώτη έφερε στον χώρο. Παρότι λειτουργεί άψογα, παρέχεται η δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής και με PIN, γεγονός που την καθιστά το ίδιο εύκολα προσβάσιμη με το αν απουσίαζε ο αισθητήρας.

Το Samsung Galaxy S5 ενσωματώνει και αυτό έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, με μόνη διαφορά από το iPhone ότι πρέπει να κάνεις swipe στο home button (αντί να το ακουμπήσεις μόνο). Και σε αυτή τη συσκευή η λειτουργία του αισθητήρα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα , αν και στις δύο συσκευές απαιτείται να κάνεις πρώτα κλικ για να τις «ξυπνήσεις».

Αποτέλεσμα

Το iPhone 5S αποτελεί μία φανταστική συσκευή. Ελπίζουμε σίγουρα σε μία αναβαθμισμένη εξωτερική εμφάνιση του iPhone 6, όμως την δεδομένη στιγμή η Apple έχει μία συσκευή που κάνει υπερήφανους τους κατόχους της.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός ανέβηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα χάρη στο Samsung Galaxy S5. Και τα δύο smartphones αποτελούν top-end συσκευές, απευθυνόμενα σε χρήστες που θέλουν την καλύτερη συσκευή (και έχουν τα χρήματα για να την αποκτήσουν). Τουλάχιστον στα χαρτιά, το Galaxy S5 φαίνεται κάπως πιο εντυπωσιακό από το iPhone 5S.

Ποια είναι η γνώμη σας; Εσείς ποιο θα διαλέγατε ανάμεσα στα δύο;

Keywords
Τυχαία Θέματα