Υποχρεωτικό για τις νέες Android συσκευές να τρέχουν την τελευταία έκδοση

Μία νέα φήμη έχει κάνει την εμφάνιση της τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις άδειες που δίνει η Google στους κατασκευαστές Android smartphones. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό μέσω ενός σημειώματος που διέρρευσε, η Google

θα σταματήσει να παρέχει τα Google Mobile Services σε όσες νέες συσκευές δεν «φοράνε» την τελευταία έκδοση του λογισμικού.

«Starting February 2014, Google will no longer approve GMS distribution on new Android products that ship older platform releases. Each platform release will have a “GMS approval window” that typically closes nine months after the next Android platform release is publicly available. (In other words, we all have nine months to get new products on the latest platform after its public release.) The policy could only mean good things, especially for the smartphone user

Σύμφωνα με το σημείωμα,η Google δεν θα διαθέτει τις GMS υπηρεσίες της σε νέες Android συσκευές με παλιότερη έκδοση της πλατφόρμας εφόσον έχουν περάσει 9μήνες από την έκδοση της νέας πλατφόρμας και έτσι ο χρήστης δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες του Android όπως Google Maps, Google Now, Youtube, Google Play Store και Google Hangout. Κάτι τέτοιο πρόκειται να αποτελέσει μεγάλη πληγή στις εταιρίες κατασκευής κινητών συσκευών, οι οποίες θα πρέπει να έχουν πλέον την τελευταία έκδοση του Android σε όλες τις νέες συσκευές.

Το Android KitKat 4.4 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι συμβατό με συσκευές μνήμης 512MB και άνω, δίνοντας την δυνατότητα σε έναν μεγάλο αριθμό συσκευών να το χρησιμοποιήσουν. Επειδή όμως αρκετές εταιρίες δεν έχουν συμβιβαστεί με τις προδιαγραφές, η Google προχωράει σε μια τέτοια ενέργεια αφού δεν βλέπει τον λόγο να πωλούνται νέες συσκευές με παλιότερες εκδόσεις της πλατφόρμας.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε ίσως έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η νέα πολιτική…


Keywords
Τυχαία Θέματα