ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΠΑΜΠΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (ΦΩΤΟΣ)

Έγινε το μεσημέρι η τελετή εγκαθίδρυσης του προέδρου του ΚΟΑ, Πάμπου Στυλιανού. 

Ο νέος πρόεδρος δήλωσε:

«Αναλαμβάνω την Προεδρία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με αισθήματα ευθύνης αλλά και συγκίνησης. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο για την τιμή που μου έχουν κάνει με αυτό τον διορισμό. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και πάντα σε συνεργασία με ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και κρίσιμες εποχές.

Ο

Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ως η Ανώτατη Αθλητική Αρχή αποτέλεσε διαχρονικά την κινητήρια δύναμη που αργά και σταθερά, έσπρωξε προς τα εμπρός τον Κυπριακό Αθλητισμό, φέρνοντας τον στα σημερινά ζηλευτά επίπεδα. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συνδράμει καθοριστικά όλα τα Διοικητικά Συμβούλια που υπηρέτησαν τον Οργανισμό. Αυτή την πορεία θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε. Προσδοκούμε ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, και μέσα σε κλίμα συναίνεσης και αλληλοσεβασμού, θα βάλουμε και εμείς ένα μικρό χαλίκι για την πρόοδο και την προκοπή του Κυπριακού Αθλητισμού.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε μπροστά μας μια σειρά από προκλήσεις.

Η οικονομική κρίση που επηρεάζει ολόκληρο το Παγκόσμιο και κατ’ επέκταση και την Κυπριακή κοινωνία, υποχρεώνει και την αθλητική οικογένεια να λειτουργήσει με λιτότητα και περισυλλογή. Νούσιμα και χωρίς προκλήσεις στην κοινωνία.  Θα συνεχίσουμε τις διακηρυγμένες πολιτικές που καθιερώθηκαν από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και επί Προεδρίας Νίκου Καρτακούλλη, για σωστή διακυβέρνηση μέσα από τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των Αθλητικών Φορέων.

Η αθλητική μας πολιτική θα κινηθεί γύρω από δυο κεντρικούς άξονες. Ήδη μετρούμε αντίστροφα για την Ολυμπιακή χρονιά, του 2012. Η Πολιτεία θα στηρίξει την προετοιμασία των αθλητών μας, στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων και πάντοτε σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Παράλληλα θα συνεχίσουμε την πολιτική του κοινωνικού αθλητισμού, ενισχύοντας τα διάφορα Εθνικά προγράμματα μαζικής άθλησης. Στοχεύουμε να φέρουμε τον αθλητισμό  πιο κοντά στον πολίτη, και τους πολίτες πιο κοντά στην άθληση, αναγνωρίζοντας ότι αθλητισμός σημαίνει συντήρηση της υγείας και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σε λίγους μήνες θα έχουμε ως Κύπρος την πρόκληση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ανώτατη Αθλητική Αρχή εργάζεται ήδη σκληρά και μεθοδικά, και με την σημαντική συνεισφορά, γνώση και εμπειρία της υπηρεσίας του Οργανισμού, είμαστε βέβαιοι για μια πετυχημένη Προεδρία.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ως Ημικρατικός Οργανισμός είναι ταγμένος να υπηρετεί τον Κυπριακό λαό, μέσα από τους αθλητικούς του φορείς, ομοσπονδίες και σωματεία, δήμους και κοινότητες. Αποτελεί δέσμευση μας η εξυπηρέτηση όλων των φορέων μακριά από σκοπιμότητες, σε πνεύμα ισοτιμίας και ισονομίας.

Κλείνοντας θεωρώ χρέος μου να εκφράσω εκ μέρους όλων θερμές ευχαριστίες στον Νίκο Καρτακούλλη για την τεράστια προσφορά του στον ΚΟΑ κα

Keywords
Τυχαία Θέματα