Για το δεύτερο ο Θοδωρής!

15:39 2/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Έχοντας κατακτήσει ήδη ένα τρόπαιο με τον Ολυμπιακό, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου θα επιδιώξει να διπλασιάσει τους τίτλους του με την Παρτιζάν, στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το επόμενο διήμερο. Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, βάσει των αποτελεσμάτων τους στη μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση του αθλήματος, συναντώνται στις 3 και 4 Ιουνίου στο «Φόρο Ιτάλικο» της Ρώμης για
το βαρύτιμο τρόπαιο. Ελληνική εκπροσώπηση δεν θα υπάρχει ούτε φέτος, οι αγώνες όμως θα έχουν χρώμα ελληνικό, μια που ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, με το σκουφάκι της Παρτιζάν πλέον, θα «κυνηγήσει» το απόλυτο με τους Σέρβους τη φετινή περίοδο, έχοντας κατακτήσει ήδη τρεις τίτλους για το 2011 (σ.σ Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Αδριατική Λίγκα).

Εννιά χρόνια μετά την ανάδειξή του σε Πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό –τότε ονομαζόταν Τσάμπιονς Λιγκ- ο κορυφαίος Έλληνας πολίστας θα προσπαθήσει να προσθέσει μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του, φτάνοντας στους 31 συνολικά τίτλους στην καριέρα του. Η Παρτιζάν στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με την Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Παρότι δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, η σερβική ομάδα ανέβασε στροφές από τα προημιτελικά κι έπειτα και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, μια που οι Κροάτες αν και διαθέτουν στις τάξεις τους τον κορυφαίο ίσως πολίστα στον κόσμο, τον Βάνια Ουντόβισιτς, δεν έχουν επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και πειθαρχία, περνώντας στο φάιναλ φορ από το… παράθυρο, μετά την «αυτοκτονία» της Πριμόριε Ριέκα. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την πολυνίκη του θεσμού.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η κάτοχος του τίτλου και τρεις φορές νικήτρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια Προ Ρέκο φαίνεται να έχει περάσει ήδη στον τελικό, αφού θα αντιμετωπίσει την πρωτάρα Μπούντβα. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είναι από τις πληρέστερες αν όχι η πληρέστερη ομάδα αυτή τη στιγμή στον κόσμο, διαθέτοντας μια πλειάδα αστέρων που την κάνουν ανίκητη. Μια ήττα μετρά τη φετινή περίοδο από την Κυπελλούχο Ευρώπης Σαβόνα, στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ. Από την άλλη το συγκρότημα του Μαυροβουνίου, χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό χωρίς άγχος, αφού η πορεία του θεωρείται ήδη επιτυχημένη.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 3/6

Ημιτελικοί
20:30 Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)-Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
22:00 Προ Ρέκο (Ιταλία)-Μπούντβα (Μαυροβούνιο)

Σάββατο 4/6
20:30 «Μικρός» τελικός
22:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ»
1964 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1965 Προ Ρέκο (Ιταλία)
1966 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1967 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1968 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1969 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1970 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1971 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1972 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1973 OSC Βουδαπέστης (Ουγγαρία)
1974 MGU Μόσχας (ΕΣΣΔ)
1975 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβ
Keywords
Τυχαία Θέματα