ΜΕ ΣΒΗΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΙΔΗ-ΤΑΝΟ (ΦΩΤΟΣ)

Με… σβηστές μηχανές, με τον Εστεμπάν Σολάρι να θυμάται τα περσινά και να… πυροβολεί εκ νέου τον Ολυμπιακό και τον Χαραλαμπίδη να... ζωγραφίζει, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-1 των «μαυροπρασίνων» με τους δύο προαναφερθέντες να σκοράρουν από δύο φορές.
Χωρίς σκορ το πρώτο μέρος με το ΑΠΟΕΛ να ξεκινά δυνατά και τον Ολυμπιακό
να ισορροπεί από το εικοσάλεπτο και έπειτα. Στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ σκόραρε νωρίς με τον Χαραλαμπίδη (49’) και από κει και πέρα μίλησε ο Σολάρι. Αρχικά στο 64’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι… έγραψε το 2-0 και στο 69’ μετά από ασίστ του «Μπίδη» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Σωτηρίου μείωσε σε 3-1 και στις καθυστερήσεις ο Χαραλαμπίδης με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Ενδεκάδα με πολλές αλλαγές από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έδωσε ανάσες σε πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Με 4-4-2 και επιθετικό σχήμα

Με 4-4-2 και φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Νίκος Παπαδόπουλος. Παβλόφς στον άσο, Παουλίνιο δεξί μπακ, ο Αουρέλιο αριστερό μπακ και Ντε Πίνα-Μπάιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μέρσιο και Σόουζα αμυντικά χαφ, Αντρέ και Κενμόγκνε στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής και επιθετικό δίδυμο οι Μιροσάβλιεβιτς και Τσιντί.

Με 4-3-3- και… ολικό λίφτινγκ!

Έχοντας μόλις τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές του ήταν στους πρώτους έντεκα στο παιχνίδι με την Ζενίτ, παρουσίασε την ομάδα του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Χιώτης, Ολβέιρα, Πίντο και Μοράις οι εκλεκτοί. Συγκεκριμένα ο Χιώτης βρέθηκε κάτω απ’ τα γκολπόστ, ο Σολωμού δεξί μπακ, ο Αλεξάνδρου αριστερό μπακ και Κακά-Ολιβέιρα αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Γιάχιτς ήταν μπροστά από τα δύο στόπερ σε ρόλο κόφτη, ο Μοράις λίγο πιο μπροστά σε ρόλο μέσα δεξιά και ο Πίντο δίπλα του σε ρόλο μέσα αριστερά. Στα άκρα Ατόρνο και Χαραλαμπίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σολάρι.

Α’ Μέρος

Έχοντας πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, θα περίμενε κανείς το ΑΠΟΕΛ να ξεκινήσει νωθρά και όσο περνά ο χρόνος να ανεβαίνει, όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν επιθετικό και πιεστικό, έβγαζε παίκτες ψηλά και απείλησε τρεις φορές με Χαραλαμπίδη (δις) και Πίντο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία. Από το εικοσάλεπτο και μετά ο Ολυμπιακός ανέβηκε και επέβαλε τον ρυθμό του και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Τσιντί, δημιούργησε 3-4 καλές φάσεις για γκολ με αποκορύφωμα την φάση του 36’, όταν Κενμόγκνε και Τσιντί συνδυάστηκαν ωραία με τον τελευταίο από ευνοϊκή θέση να επιχειρεί να… σκότωσε τον Χιώτη, στέλνοντας την μπάλα απελπίστηκα έξω.

Β’ Μέρος

Με τους καλύτερους… οιωνού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για το ΑΠΟΕΛ, που χωρίς να σκίσει πίεση, ευτύχησε να… ανοίξει το σκορ με μια γκολάρα του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο 49’, μετά από αντεπίθεση των «γαλαζκιτρίνων» και βολέ… συστημένο στο «παραθυράκι» της εστίας του Παβλόφς… έγραψε το 1-0. Παρά το γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε να αποσυντονίζεται και συνέχισε να πιέζει και να δημι
Keywords
Τυχαία Θέματα