Στον αυτόματο!

Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς έχοντας τον διακόπτη στον… αυτόματο πήραν με συνοπτικές διαδικασίες τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Μαζί τους και η Φραντσέσκα Σκιαβόνε. Στον «ελβετικό» εμφύλιο μεταξύ Φέντερερ και Βαβρίνκα, ο «βασιλιάς» κατέθεσε για μια ακόμη φορά τα διαπιστευτήριά του. Ο 29χρονος πρωταθλητής χωρίς να συναντήσει δυσκολίες συνέχισε τις υποχρεώσεις του στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού και με 6-3, 6-3 7-5 κόντρα στον συμπατριώτη του εξασφάλισε τη συμμετοχή
του στα προημιτελικά χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ και για 28η διαδοχική φορά σε Γκραν Σλαμ.

Μόνο στο τρίτο σετ προέβαλε αντίσταση ο Βαβρίνκα, ο οποίος μετά τον εξαντλητικό αγώνα κόντρα στον Τσονγκά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Φέντερερ. Με πολύ καλά ποσοστά στο σερβίς, 32 winners (έναντι 19 του αντιπάλου του) και 5/6 break points (83%) ο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης έκλεισε δικαίως μια θέση στην τελική οκτάδα, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νταβίντ Φερέρ-Γκαέλ Μονφίς.

Το... βιολί του ο Τζόκοβιτς

Ούτε η «έδρα» ούτε ο Ρισάρ Γκασκέ ήταν ικανά να ανακόψουν την ξέφρενη πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Παρίσι. Οι Γάλλοι υποστήριξαν τον αθλητή τους, ο «Νόλε» όμως, παρότι μια μέρα νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του τη φετινή περίοδο φτάνοντας στην 43η διαδοχική νίκη . Όντας ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στο κορτ, ο 24χρονος Σέρβος επικράτησε του Γκασκέ με 6-4, 6-4, 6-2 και έκλεισε ραντεβού με τον Φάμπιο Φονίνι στα προημιτελικά. Ο Ιταλός από την πλευρά του νίκησε τον Ισπανό, Άλμπερτ Μοντανιές με 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9.

Μέσα η Σκιαβόνε

Στις αναμετρήσεις των γυναικών, λίγες τενίστριες έμειναν που βάζουν πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Ανάμεσά τους και η κάτοχος του τίτλου Φραντσέσκα Σκιαβόνε, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της δυναμικής Γελένα Γιάνκοβιτς, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Ι Ιταλίδα πρωταθλήτρια, Νο5 του ταμπλό, έκαμψε την αντίσταση της Σέρβας, Νο10, με 6-3, 2-6, 6-4 και στη φάση των «8» θα βρει απέναντί της την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Η εκπληκτική Ρωσίδα, Νο14 του ταμπλό, έστειλε… σπίτι της τη συμπατριώτισσά της Βέρα Ζβονάρεβα (Νο3) με 7-6, 2-6, 6-2, κάνοντας ακόμη πιο εύκολο το έργο για τα υπόλοιπα φαβορί.
Keywords
Τυχαία Θέματα