Το προφίλ του Βίκτορ Κασάι

Ο Βίκτορ Κασάι ορίστηκε από την UEFA να σφυρίξει τον τελικό του Champions League. To gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του 35χρονου ρέφερι από την Ουγγαρία. Ο Κασάι έχει σφυρίξει περισσότερα από 60 παιχνίδια σε διοργανώσεις της UEFA,
ενώ εκίνησε την καριέρα του το 1996 και έκανε διεθνές ντεμπούτο το 2001. Η ηλικία του τον φέρνει να είναι μικρότερος από τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπω ο Φαν Ντερ Σαρ που είναι είναι 41, ο Γκιγκς των 37 ετών και ο Σκόουλς των 36.

Ο ρέφερι του τελικού μιλάει εξαιρετικά αγγλικά και γερμανικά αλλά όχι ισπανικά, ενώ σφύριξε την Εθνική Αγγλίας στο 4-0 των προκριματικών στο Euro 2012 κόντρα στην Βουλγαρία. Σε αυτό το ματς δεν έβγαλε ούτε κίτρινη σε παίκτη των Λιονταριών σε αγώνα που έγινε στο «Γουέμπλεϊ».

Φέτος έχει διευθύνει έναν αγώνα Europa League και πέντε Champions League φέτος, συμπεριλαμβανομένων του Ιντερ-Μπάγερν Μονάχου για τη φάση των «16» και τους Βαλένθια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν στο παγκόμσιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και σφύριξε τέσσερα παιχνίδια, όντας ο άρχοντας του ημιτελικού ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία. Σε αυτό το ματς ήρθε σε... επαφή με τους Πικέ, πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι, Πέδρο και Ινιέστα, χωρίς να κιτρινίσει κανέναν. Εχει δείξει συνολικά 19 κίτρινες κάρτες στη σεζόν που ολοκληρώνεται, έχοντας μέσο όρο 4,75 ανα παιχνίδι.

Στον τελικό του Λονδίνου, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Γκαμπόρ Ερος και Γκιόρκγι Ρινγκ, τέταρτος θα είναι ο Ιστβάν Βαντ, ενώ βοηθοί διατητή θα είναι Μιχάλι Φαμπιάν και Ταμάς Μπογκνάρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα