Flattr: Μεγάλη αλλαγή, μικρή πληρωμή

09:15 27/10/2011 - Πηγή: Gugoo


Μια νέα υπηρεσία μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτές τις μέρες. Το Flattr, που το έξυπνο λογοπαίγνιο του ονόματος του προκύπτει από το Flat Rate (ενοίκιο) και το Flatter (κολακεύω) έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό όπου πληρώνεις ένα πολύ μικρό ποσό το μήνα (π.χ. 3€), το οποίο ποσό το διαθέτεις σε όσα sites ή blogs θέλεις εσύ αρκεί να τα κάνεις “Flattr” πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο.

Ο μηχανισμός είναι

τόσο απλός όσο το να κάνεις Like στο Facebook. Η διαφορά που έχει είναι ότι εδώ το “Flattr” σου έχει μεγαλύτερη αξία καθώς μεταφράζεται και σε λεφτά και μάλιστα λεφτά προς blogs και sites που όντως θέλεις να επιβραβεύσεις για το περιεχόμενο τους. Μπορείς να «κολακέψεις» όσους θες και τα λεφτά μοιράζονται αντίστοιχα.

Και γιατί να το κάνεις αυτό, θα μου πεις; Είναι εποχές τώρα για δωρεές;

Όπως εξήγησα και παραπάνω το ποσό είναι μικρό. Η αξία του όμως μεγάλη γιατί με την κίνηση σου αυτή θα βγάζουν κάποια έστω λίγα χρήματα άνθρωποι που έχουν στήσει τα blogs τους και σου παρέχουν content εντελώς δωρεάν.

Οι bloggers δεν είναι εύκολο να πληρωθούν. Ίσως κάποιοι πολύ καλά δικτυωμένοι και με δυνατά στατιστικά επισκεψιμότητας να καταφέρνουν να βγάζουν κάποια χρήματα από τις διαφημίσεις. Αν αναλογιστεί κανείς πως είναι και οι όροι πληρωμής της διαφημιστικής αγοράς, δεν ξέρω πραγματικά πως επιβιώνουν. Γιατί λοιπόν να μην τους εμψυχώσεις και να τους δώσεις ένα κίνητρο να συνεχίσουν;

Θεωρητικά είναι μια πολύ καλή ιδέα. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω κατά πόσο θα πιάσει. Στο παρακάτω video περιγράφεται αναλυτικά η υπηρεσία και πως αυτή λειτουργεί. Αλήθεια εσείς θα το δοκιμάζετε;

Πηγή: socialtimes.com

Keywords
Τυχαία Θέματα