620 χιλιάδες για την αστυνόμευση γηπέδων παρέδωσε ο ΚΟΑ στον Υπ. Δικαιοσύνης

12:07 30/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Επιταγή ύψους 620 χιλιάδων ευρώ για κάλυψη των αναγκών αστυνόμευσης αθλητικών διοργανώσεων επέδωσε σήμερα το πρωί στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) Πάμπος Στυλιανού.

Η επιταγή επιδόθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Κώστα Παπακώστα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λουκά

είπε ότι ο Πρόεδρος του ΚΟΑ του παρέδωσε μια επιταγή του ποσού των 620 χιλιάδων ευρώ, το οποίο είναι η συνεισφορά του ΚΟΑ για την αστυνόμευση των γηπέδων.

”Βασικά, είναι η συνεισφορά του Κύπριου πολίτη αυτή και έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει και ότι όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Δεν είναι σωστό να πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος για την παράνομη συμπεριφορά κάποιων αυτά τα ποσά. Η Αστυνομία μετά από πολλές περικοπές έχει καταβάλει σε υπερωρίες 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου φέτος και για να καταβάλει αυτό το ποσό που ήταν πολύ μεγαλύτερο, έγιναν περικοπές, δεν καταβλήθηκε ολόκληρο το ποσό κτλ. Και ιδίως σε αυτή την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τόπο μας, θα ήταν προτιμότερο αυτό το ποσό να δοθεί σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη και όχι σε υπερωρίες για αστυνόμευση γηπέδων που δεν έπρεπε να υπάρχει”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έπρεπε οι άνθρωποι να πηγαίνουν στο γήπεδο το απόγευμα να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ομάδα και όχι να επιδίδονται σε αυτά που επιδίδονται.

”Εχουμε γίνει όλοι μάρτυρες των εκτρόπων που έχουν γίνει και πάντα η Αστυνομία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Είναι καιρός όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όλοι οι φορείς και το Υπουργείο και η Αστυνομία και οι αθλητικοί φορείς, για να μπορέσουμε συλλογικά να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΚΟΑ και γενικά τον ΚΟΑ για τη συμπαράστασή του και μπορώ να πω ότι η συνεργασία μας αυτά τα τρία χρόνια ήταν άψογη και οι προσπάθειες που έχουν γίνει πάρα πολλές”, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, στις δικές του δηλώσεις, ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Υπουργείου και του ΚΟΑ.

”Παραδώσαμε το δικό μας οβολό για να καλυφθούν τα έξοδα της αστυνόμευσης στο χώρο του αθλητισμού, αλλά ειδικότερα του ποδοσφαίρου”, σημείωσε.

Κάλεσε, παράλληλα, όλους όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και ειδικά του ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

”Αφού λέμε ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα ήρθε η ώρα η διοργανώτρια ομοσπονδία αλλά και τα σωματεία, κατ’ επέκταση οι ιδιοκτήτες των σταδίων, να αναλάβουν πραγματική ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτού του άσχημου φαινομένου που αμαυρώνει και ακυρώνει κάθε έννοια αθλητισμού και ευ αγωνίζεσθαι για να καταφέρουμε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτό το φαινόμενο και να συνεισφέρουμε έτσι ευρύτερα όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην κυπριακή κοινωνία. Θεωρούμε

Keywords
Τυχαία Θέματα