8ημερη κράτηση στους τρεις υπόπτους για απόπειρα δολοφονίας του Γεν. Εισαγγελέα

17:42 29/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε το απόγευμα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον των τριών Ελληνοκύπριων υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Λευκωσία, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία κατείχε πληροφορίες από τις Κεντρικές Φυλακές.

Πρόκειται για έναν κατάδικο, έναν πρώην εθελοντή πενταετούς υποχρέωσης που απασχόλησε πολλές φορές την Αστυνομία και

άλλο ένα άτομο, από την επαρχία Αμμοχώστου.

Και οι τρεις θεωρούνται ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, για κατοχή εκρηκτικών υλών και για κατοχή στρατιωτικών εκρηκτικών υλών, εκτοξευτή και αυτόματων πυροβόλων όπλων και πιστολιών περιστρόφων.

Ο 1ος ύποπτος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στις Κεντρικές Φυλακές, ανέφερε στο δικαστήριο ότι την πληροφορία για το σχέδιο δολοφονίας την έδωσε ο κατάδικος Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος θέλει να κερδίσει την εύνοια του Γενικού Εισαγγελέα, για να εξασφαλίσει την απόλυσή του.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας οργάνωσε απαγωγή του εγγονού του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά – όπως ισχυρίστηκε – τον σταμάτησε ο ίδιος.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο από το μάρτυρα κατηγορίας, κατά τις αρχές Οκτωβρίου του 2012 λήφθηκε προφορική μαρτυρία από άτομο ότι συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα πρόκειται να δολοφονούσε το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και για το σκοπό των εγκλημάτων η συγκεκριμένη ομάδα είχε στην κατοχή της και θα χρησιμοποιούσε όπλα διαφόρων ειδών, εκρηκτικά και εκτοξευτή, τα οποία προέρχονταν από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την πληροφορία της αστυνομίας, ο τόπος που θα γινόταν η δολοφονία θα ήταν κοντά στην κατοικία του Γενικού Εισαγγελέα, με αντιαρματικό εκτοξευτή «Low», μιας χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα