Ex-Rights από σήμερα η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας

07:42 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς το δικαίωμα δωρεάν παραχώρησης Δικαιωμάτων Προτίμησης (Ex-Rights Date), διαπραγματεύεται από σήμερα, 28 Μαΐου, η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ).

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο της Λαϊκής Τράπεζας,

το οποίο αφορά τη Δημόσια Προσφορά για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης (ΔΠ), η ημερομηνία Καταγραφής (Ημερομηνία Αρχείου ΔΠ – Record Date) στα αρχεία του ΧΑΚ και ΧΑ των προσώπων που θα δικαιούνται να λάβουν μέρος στη δωρεάν παραχώρηση Δικαιωμάτων Προτίμησης, είναι η 30η Μαΐου 2012.

Η έκδοση των ΔΠ είναι πλήρως εξασφαλισμένη από την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως προβλέπεται από τον περί της Αναδοχής των Δικαιωμάτων Προτίμησης της Λαϊκής Τράπεζας Διάταγμα του 2012 που εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τον περί της Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κρίσεων Νόμων του 2011 έως 2012, κατόπιν εισήγησης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και με τη σύμφωνη γνώμη αυτής.

Σε όλους τους κατόχους συνήθων μετοχών κατά την Hμερομηνία Aρχείου θα εκδοθούν ΔΠ σε αναλογία ένα Δικαίωμα για κάθε μία μετοχή που θα κατέχουν.

Κάθε έξι ΔΠ που θα ασκούνται με συνολική τιμή άσκησης 6,70 ευρώ θα μετατρέπονται σε εξήντα επτά (67) πλήρως πληρωθείσες συνήθεις μετοχές (ήτοι 0,10 ευρώ ανά μετοχή).

Η έναρξη περιόδου υποβολής αιτήσεων άσκησης ΔΠ και ανταλλαγής υφιστάμενων Επιλέξιμων Αξιογράφων, συνολικής αξίας 737,75 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και η έναρξη περιόδου διαπραγμάτευσης των ΔΠ στο ΧΑΚ και ΧΑ είναι η 15η Ιουνίου και τελευταία ημερομηνία περιόδου διαπραγμάτευσης των Δικαιωμάτων η 22α Ιουνίου.

Δικαιώματα Προτίμησης θα μπορούν να αποκτηθούν και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσής τους στο ΧΑΚ και στο ΧΑ.

Τελευταία ημερομηνία απόκτησης Επιλέξιμων Αξιογράφων για να υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στην προσφορά για εθελοντική ανταλλαγή με μετοχές και/ή Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΑΕΚ) είναι η 22η Ιουνίου.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης και ανταλλαγής Επιλέξιμων Αξιογράφων είναι η 29η Ιουνίου.

Οι κάτοχοι Επιλέξιμων Αξιογράφων θα μπορούν να ανταλλάξουν μέρος ή όλα τα αξιόγραφά τους στην ονομαστική τους αξία (1.000 ευρώ έκαστο) κατ’ επιλογή τους (i) με ΑΕΚ έναντι αντίστοιχης ονομαστικής αξίας (1.000 ευρώ) και/ή (ii) νέες συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ με τιμή έκδοσης 0,10 ευρώ έκαστη.

Ο μέγιστος αριθμός νέων συνήθων μετοχών και νέων ΑΕΚ που θα μπορούν να προκύψουν από τη διαδικασία εθελοντικής ανταλλαγής είναι 3.688.765.000 (368.876.500 ευρώ ) και 737.753 (737.753.000 ευρώ) αντίστοιχα.

Στα μη ασκηθέντα Δικαιώματα Προτίμησης θα έχουν Δικαίωμα Προεγγραφής (i) οι δικαιούχοι μέτοχοι (ii) τα πρόσωπα που θα αποκτήσουν Δικαιώματα Προτίμησης κατά την διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών και (iii) ενδιαφερόμενοι επενδυτές οι οποίοι δεν θα είναι κάτοχοι οποιουδήποτε

Keywords
Τυχαία Θέματα