Federico Pizzarotti: Κόβει νέο νόμισμα απέναντι στο χρέος

15:52 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Νίκη κατά του καπιταλισμού” χαρακτήρισε την εκλογή του Φεντερίκο Πιτσαρότι (Federico Pizzarotti) ως δημάρχου της Πάρμας ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος “Πέντε Αστέρων”, με το οποίο εξελέγη ο Πιτσαρόττι.

Ο νέος δήμαρχος, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, σχεδιάζει να εισάγει στην πόλη ένα νέο νόμισμα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ίδια δημοσιεύματα, ο νέος δήμαρχος ο οποίος έιναι και οικονομολόγος σκέφτεται να δοκιμάσει την εισαγωγή τοπικού νομίσματος το οποίο θα κινείται παράλληλα με το ευρώ για να δοθεί νέα

ώθηση στην οικονομία.

Το χρέος της πόλης ανέρχεται στα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ!

Τώρα ο νέος δήμαρχος της Πάρμας από την μια κάνει λόγο για “ενδεχόμενο προσωρινό δάνειο που θα μπορούσε να ληφθεί από τις τοπικές τράπεζες” και από την άλλη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Κορριέρε Ντέλλα Σέρα” (Corriere della sera), μελετά την υιοθέτηση του τοπικού νομίσματος.

Ο 42χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος και νυν δήμαρχος φέρεται να είναι σε επαφή, με δυο γνωστούς οικονομολόγους του πανεπιστημίου “Μποκόνι” του Μιλάνου, το ίδιο στο οποίο διδάσκει και ο Μάριο Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα