Marfin Popular Bank: Ενίσχυση των αποθεματικών προβλέψεων

13:11 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η ενίσχυση της συνετής πολιτικής προβλέψεων που ήδη εφαρμόζει η Marfin Popular Bank.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Marfin Popular Bank, η κλιμάκωση της κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και τα δραστικά μέτρα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην χώρα, προκάλεσαν σημαντική επιδείνωση σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η ενίσχυση

της συνετής πολιτικής προβλέψεων που ήδη εφαρμόζει η Marfin Popular Bank.

Ως αποτέλεσμα, αναφέρεται, οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις για το οικονομικό έτος 2011, κυρίως για το χαρτοφυλάκιο της Ελλάδος, αναμένεται να είναι αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατ΄επέκταση, η υπεραξία σε σχέση με τις δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα, αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά αντικατοπτρίζοντας τα πιο πάνω.

Σημειώνεται ότι οι κανονισμοί της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου προνοούν την αφαίρεση της υπεραξίας από την κεφαλαιακή θέση των Τραπεζών, επομένως μια ενδεχόμενη απομείωση υπεραξίας σε σχέση με τις δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν θα έχει οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στα εποπτικά κεφάλαια του Ομίλου Marfin Popular Bank.

”Ως αντιστάθμισμα στην επίδραση στην επικερδότητα , η Marfin Popular Bank έχει εφαρμόσει από το 2012 ιδιαίτερα αυξημένους περιορισμούς σε σχέση με τα έξοδα και σχεδιάζει αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι βρίσκεται υπό εξέταση σχέδιο ανασυγκρότησης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Ελλάδα.

”Η εφαρμογή του σχεδίου για το 2012 αναμένεται να αποφέρει σημαντικό εξορθολογισμό των εξόδων σε κάθε γεωγραφική περιοχή δραστηριότητας και σημαντικές συνέργιες και εξοικονομήσεις σε επίπεδο Ομίλου”, σημειώνεται.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, παράλληλα με τις επιταχυνόμενες ενέργειες περιορισμού των εξόδων και αναδιοργάνωσης του διεθνούς δικτύου της, η Marfin Popular Bank επανεστιάζει στην κυπριακή αγορά όπου διαθέτει ηγετική, εδραιωμένη παρουσία και ισχυρή εταιρική αξία (franchise value).

Οι κύριοι επιχειρηματικοί τομείς, των Διεθνών Δραστηριοτήτων, Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων / Μεγάλων Εμπορικών Επιχειρήσεων, συνεχίζουν να συνεισφέρουν σταθερή κερδοφορία, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω και από τις σημαντικές προοπτικές που δημιουργούνται από τα επιβεβαιωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων, καθώς και της ελκυστικής ευκαιρίας να καταστεί η Κύπρος ένας περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και εναλλακτικό κανάλι παροχής ενέργειας στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Marfin Popular Bank θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το 2011 πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα