O Α.Κυπριανού παρουσίασε το πρόγραμμα των θέσεων του

19:05 25/11/2011 - Πηγή: OnlyCY
Ο Α.Κυπριανού παρουσίασε το πρόγραμμα των θέσεων του Μήνυμα αλλαγής από τη ΛεμεσόΜε σεβασμό στην ιστορία, τον πολιτισμό και την ελληνική παράδοση της Λεμεσού

Μήνυμα αλλαγής με τη ψήφο των Λεμεσιανών και καταψήφισης του ΑΚΕΛ και του Ανδρέα Χρίστου ζητά ο υποψήφιος για τη Δημαρχία Λεμεσού Ανδρέας Κυπριανού, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Λεμεσό.

Ο Α. Κυπριανού ανέπτυξε σήμερα το προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο στηρίζει στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και τη φιλοσοφία του κοινωνικού φιλελευθερισμού,

σε αντιδιαστολή προς τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Α. Κυπριανού καλύπτει 10 θεματικές ενότητες που υποστηρίζουν το όραμά του για μια δημοτική αρχή «με σεβασμό στην ιστορία, τον πολιτισμό και την ελληνική παράδοση της Λεμεσού», που εκφράζει ταυτόχρονα «το δυναμισμό των Λεμεσιανών, αλλά παραμένει πρώτιστα ανθρωποκεντρική, προσφέροντας στον πολίτη υψηλή ποιότητα ζωής».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος δίνει καθοριστικό βάρος στη διαμόρφωση «ενός ισορροπημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της πόλης, με σωστή τουριστική υποδομή, καλαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον». Με τις προτάσεις του ο Α. Κυπριανού προβάλλει επίσης την ανάγκη για υλοποίηση ενός προγράμματος , που θα καταστήσει τη Δημοτική Υπηρεσία «μια μηχανή ευέλικτη και οικονομικά βιώσιμη, μακριά από τον συγκεντρωτισμό, τη γραφειοκρατία και τη φοροεπιδρομή».

Ασκώντας ευθέως κριτική στον νυν δήμαρχο, ο Α. Κυπριανού υποστηρίζει ότι ο Δήμος Λεμεσού θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από παρωχημένες πρακτικές πολιτικών συστημάτων ξεπερασμένων εποχών και να αναπτυχθεί με βάση σύγχρονες αντιλήψεις και φιλελεύθερες ιδέες.

Ο Α. Κυπριανού επιδιώκει ειδικότερα τη δημιουργία ενός Δήμου με οικονομική αυτοτέλεια, ευελιξία και ικανότητα:
• να δημιουργεί έσοδα μέσα από σύγχρονες, ευρωπαϊκές οικονομικές προσεγγίσεις,
• να συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα, ως εταίρο και στρατηγικό συνεργάτη και όχι ως ιδεολογικό αντίπαλο
• να αποφασίζει ο ίδιος τις προτεραιότητες του χωρίς να εξαρτάται από τις ορέξεις της κεντρικής κυβέρνησης
• να αξιοποιεί τη δημοτική περιουσία αντί να την υποθηκεύει χάριν της εξασφάλισης δανείων.

Ο Α. Κυπριανού καλύπτει στο πρόγραμμά του όλο το φάσμα των σύγχρονων προκλήσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση στη Λεμεσό. Δίνει μεταξύ άλλων προτεραιότητα:
• στην ασφάλεια των δημοτών και των περιουσιών τους,
• στη διαφάνεια και την ισότιμη ανάπτυξη των συνοικιών της πόλης
• στην επέκταση του πρασίνου και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου
• στην αποκέντρωση, την καθαριότητα και την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Ο Α. Κυπριανού διακηρύσσει ότι η Λεμεσός χρειάζεται να γίνει ένας δήμος που διεκδικεί τα μέγιστα και δεν πανηγυρίζει για τα ελάχιστα. Δεσμεύεται ότι θα στοχεύσει σε περισσότερα και μεγαλύτερα έργα από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ κι όχι έργα βιτρίνας και καταλήγει:
«Ήρθε η ώρα της Αλλαγής στην πόλη μας. Ήρθε η ώρα να φέρουμε ξανά την πρόοδο

Keywords
Τυχαία Θέματα