Στεφάνου: Υπάρχει ενδιαφέρον για τις έρευνες στην ΑΟΖ και μάλιστα μεγάλο

17:05 25/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η εταιρεία Shell διεκδικεί κυπριακό οικόπεδο, τη στιγμή που υπογράφει συμφωνία με τη Τουρκία και ερωτηθείς αν αυτό θεωρείται ως σύγκρουση συμφερόντων, ο κ. Στεφάνου είπε σήμερα ότι «κανένας δεν διεκδικεί οτιδήποτε ακόμη. Θα δούμε τι και ποιος διεκδικεί όταν προκηρυχθεί ο δημόσιος διαγωνισμός, όταν απευθυνθεί η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων από μέρους των εταιρειών, για να δούμε πραγματικά ποιές και πόσες εταιρείες

εκδηλώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τεμάχια στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Άρα, να μη βιαζόμαστε για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν η εταιρεία διεκδικήσει οικόπεδο στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «τότε θα είμαστε εδώ να ξανασυζητήσουμε»

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ενδιαφέρον για εξασφάλιση των αποτελεσμάτων των ερευνών που έχουν γίνει στην ΑΟΖ υπάρχει και μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον. Θα δούμε πώς θα εκφραστεί αυτό το ενδιαφέρον μέσα από την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για διεκδίκηση τεμαχίων, για έρευνα και εκμετάλλευση. Να κάνουμε και εδώ λίγη υπομονή. Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, ετοιμάζονται τα σχετικά έγγραφα, για να δημοσιοποιηθεί αυτό με τον τρόπο που η ευρωπαϊκή Οδηγία και ο κυπριακός νόμος προβλέπουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα