O Τύπος διέρχεται δύσκολες στιγμές

16:14 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κλιμάκιο του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου στο πλαίσιο επαφών, που εγκαινίασε με πολιτειακούς και κομματικούς αξιωματούχους σε συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Τύπος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Αντώνης Μακρίδης είπε ότι ο Τύπος διέρχεται δύσκολες στιγμές και σημείωσε η οικονομική κρίση

έχει πλήξει περισσότερο τις εφημερίδες.

Όπως είπε, η μείωση των διαφημίσεων και των πωλήσεων είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση δημοσιογράφων, εκφράζοντας, παράλληλα, το φόβο του ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Μακρίδης είπε ότι ο κ. Ομήρου διαβεβαίωσε τα μέλη του κλιμακίου ότι το θέμα θα εγγραφεί στη Βουλή και θα εγερθεί την επόμενη Πέμπτη στη σύσκεψη των Αρχηγών με σκοπό, πρόσθεσε, το θέμα να συζητηθεί είτε στην Ολομέλεια είτε στην Επιτροπή Εσωτερικών.

Ανέφερε ότι «αυτό που ζητούμε είναι να ληφθούν μέτρα για οικονομική ενίσχυση του Τύπου», προσθέτοντας ότι «μεταξύ των εισηγήσεων μας είναι η αγορά από το κράτος εφημερίδων και η διανομή τους σε στρατόπεδα και πανεπιστήμια  και η αγορά υπηρεσιών από τις εφημερίδες».

Στόχος, είπε, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας των δημοσιογράφων.

Ο κ. Μακρίδης είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν απολυθεί 30-40 δημοσιογράφοι, «οι οποίοι είναι καταδικασμένοι στην ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα