Η Κομισιόν σχολιάζει τις δηλώσεις Χριστόφια

15:05 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κομισιόν αναμένει να λάβει το συντομότερο δυνατόν τις παρατηρήσεις της κυπριακής Κυβέρνησης πάνω στο ανεπίσημο έγγραφο για τα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η Τρόικα, ανέφερε την Πέμπτη Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη ΝΕΤ σχετικά με το μνημόνιο και

την Τρόικα, ο Εκπρόσωπος χαιρέτισε τη δήλωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα στείλει τις παρατηρήσεις του πάνω στο ανεπίσημο έγγραφο (non paper) της Κομισιόν που αποτελεί σε αυτή τη φάση τη βάση των συζητήσεων.
Απαντώντας σε παρατήρηση ξένου δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε χθες πως δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνιο με την Τρόικα για ιδεολογικούς λόγους, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly είπε ότι αυτή είναι μια ερμηνεία του δημοσιογράφου και ότι η Κομισιόν αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια διαφορετικά.

Εξήγησε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας στις δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν είναι κατά της διαδικασίας για οικονομική βοήθεια, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και πως ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα στείλει τις παρατηρήσεις του πάνω στο ανεπίσημο έγγραφο (non paper) της Κομισιόν που αποτελεί σε αυτή τη φάση τη βάση των συζητήσεων.
«Για την Κομισιόν αυτά είναι καλά νέα. Η συζήτηση συνεχίζεται και προσμένουμε να λάβουμε τις παρατηρήσεις των κυπριακών αρχών το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Στην Κύπρο η διαδικασία προχωρά, καθώς χθες βράδυ το Υπουργικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε την ετοιμασία του πακέτου μέτρου, το οποίο αποστέλλεται σήμερα στα πολιτικά κόμματα ενόψει της συνάντησης που θα έχει μαζί τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα