Tα κεράσια εμποδίζουν την ανάπτυξη ουρικής αρθρίτιδας

14:03 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατανάλωση κερασιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολών από ουρική αρθρίτιδα, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα που κατανάλωναν κεράσια επι δυο ημέρες είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο επιθέσεων σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Arthritis & Rheumatism’, σημειώνει ότι τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Βρετανοί ειδικοί δήλωσαν ότι η έρευνα προσφέρει καλές ενδείξεις

του οφέλους της κατανάλωσης κερασιών για ανθρώπους με ουρική αρθρίτιδα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βοστόνης εξέτασαν 633 ασθενείς μέσης ηλικίας 54 ετών που παρακολουθήθηκαν για ένα χρόνο. Οι περισσότεροι ήταν άντρες.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να καταγράψουν εμφανίσεις ουρικής αρθρίτιδας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν, τη διατροφή τους και συνήθειες κατανάλωσης ροφημάτων 2 ημέρες πριν την εμφάνιση, καθώς και αν είχαν καταναλώσει κεράσια.

10 έως 12 κεράσια θεωρήθηκαν μια μερίδα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνες σημειώθηκαν 1.247 προσβολές αρθρίτιδας.

Ποσοστό 42% όσων μελετήθηκαν κατανάλωναν κεράσια.

Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν 37% χαμηλότερο κίνδυνο για προσβολές αρθρίτιδας σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν το φρούτο. Ωστόσο το όφελος εμφανίστηκε μόνο όταν κατανάλωσαν μέχρι 3 μερίδες, τις 2 ημέρες πριν την εμφάνιση. Η περαιτέρω κατανάλωση κερασιών δεν οδήγησε σε επιπλέον όφελος.

Όταν κατανάλωσαν κεράσια και έλαβαν το σύνηθες φάρμακο (allopurinol),ο κίνδυνος εμφάνισης ήταν 75% μικρότερος σε σχέση με το αν δεν είχαν κάνει τίποτα από τα δυο.

Ο ερευνητής Dr Yuqing Zhang, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από ουρική αρθρίτιδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα