Αναστασιάδης: Οχι στις “συναισθηματικές εξάρσεις” για κλείσιμο των οδοφραγμάτων

12:52 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Αισθάνομαι απόλυτα τα αισθήματα αγανάκτησης του Κυπριακού Ελληνισμού στις άκρως απαράδεκτες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος», δήλωσε σήμερα από την Πάφο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις φωνές που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες για μορφή αντιποίνων στους Τουρκοκυπρίους, είτε με μερικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων, είτε με περιορισμό των ωφελημάτων τους.

Ο κ Αναστασιάδης

συνέστησε ψυχραιμία . «Χρειάζεται», είπε, «μελέτη και ως προς τα μέτρα και ως προς τις συνέπειες από τα μέτρα». Είπε ακόμη ότι «δεν είναι η ώρα του εύκολου λαϊκισμού, είναι η ώρα του σοβαρού προβληματισμού. Αυτό μπορεί να απασχολήσει συλλογικά την ηγεσία, έτσι ώστε να είμαστε τουλάχιστον έτοιμοι για αποτελεσματικά μέτρα και όχι συμβολικά , για να ικανοποιούμε τα απόλυτα, δικαιολογημένα αισθήματα του λαού».

Κληθείς να σχολιάσει τις φωνές για ολικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων ο κ Αναστασιάδης σημείωσε « έχω την εντύπωση, ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι η εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών, μια βασική αρχή που θα πρέπει να διέπει τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Να μην αρχίσουμε μέσα από συναισθηματικές εξάρσεις, τα συνθήματα, που δεν είναι πολιτική».

Είπε μάλιστα, πως η πολιτική είναι, να έχεις ένα συγκροτημένο σχέδιο να αντιμετωπίσεις και τις απαράδεκτες θέσεις της Άγκυρας, ή της Τουρκίας όπως εκδηλώνονται με την παρουσία της στην Κύπρο, αλλά και να κάμψεις την τουρκική αδιαλλαξία. Επανέλαβε επίσης ότι δεν θα ακολουθήσει ούτε τον λαϊκισμό, ούτε την ανευθυνότητα , και πρόσθεσε πως χρειάζεται σοβαρότητα από όλους μας.

Ο κ Αναστασιάδης είπε ακόμη πως νιώθει απόλυτα την αγανάκτηση και την θεωρεί δικαιολογημένη. Είπε επίσης, πως οι ηγέτες είναι, που θα πρέπει να καθοδηγούν κατά τέτοιο τρόπο τον λαό, και να μην καθοδηγούνται με ενέργειες που μπορεί να βλάψουν πολύ περισσότερο τους πολίτες, και γενικότερα τα συμφέροντα του ελληνισμού απ’ ότι να τα ωφελήσουν απλώς με κάποιες πράξεις ή κάποια συνθήματα.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος για την συνάντηση της Παρασκευής σε σχέση με τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομίας με την Τρόικα, ο κ Αναστασιάδης, απάντησε ότι «έτοιμοι είμαστε, βεβαίως, αλλά χωρίς ενημέρωση, και χωρίς να γνωρίζουμε τα μέτρα που η κυβέρνηση εισηγείται. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσα να πω πόσο θετικοί θα πρέπει να είμαστε». Ανέφερε τέλος πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα δώσει το παρών του, «με το αίσθημα ευθύνης που τον διακρίνει , όσον αφορά την διαχείριση των μεγάλων εθνικών θεμάτων όπως είναι, και αυτό της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα