Α. Κυπριανού: Επικίνδυνο το ενδεχόμενο ανόδου του ΔΗΣΥ στην εξουσία

20:42 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ενδεχόμενο να βρεθεί στην εξουσία ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανησυχεί κάθε δημοκρατικό πολίτη και μια τέτοια εξέλιξη θα έχει αρνητικές συνέπειες για τον τόπο και το λαό μας, δήλωσε απόψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δίνοντας την υπόσχεση ότι ως ΑΚΕΛ, ”θα κάνουμε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι για να μην συμβεί κάτι τέτοιο”.

Σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση του ΑΚΕΛ στην ΠΕΟ

Λεμεσού, ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για ”αλλοπρόσαλλη στάση του Συναγερμού και του Προέδρου του, Νίκου Αναστασιάδη” και για ”μεταμφιέσεις του ΔΗΣΥ, το οποίο τη μια μέρα βλέπουμε φλερτ με την ακροδεξιά, την άλλη μέρα ακούμε τη θεωρία της χαλαρής ομοσπονδίας που προσεγγίζει επικίνδυνα τις τουρκικές θέσεις”.

Την ώρα που η υπόθεση του Κυπριακού βρίσκεται σε δύσκολη φάση και η κατοχική Τουρκία γίνεται προκλητική και επιθετική απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, ”έπρεπε να ορθωνόταν ένα αρραγές μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας που να υπερασπιζόταν ομόψυχα και ομόθυμα τις αρχές λύσης του Κυπριακού”.

”Αντί αυτού σήμερα, υψώνονται φωνές και συνθήματα από το εσωτερικό μας που θολώνουν τα νερά, αφού διατυπώνονται θέσεις για εγκατάλειψη της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας ή προκαλούνται έντονες αντιδράσεις επειδή στη διακυβέρνηση της επανενωμένης Κύπρου θα συμμετέχει η τουρκοκυπριακή κοινότητα” είπε ο κ. Κυπριανού, καλώντας όσους δεν θέλουν να ακούσουν τι λέει το ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ”να ανατρέξουν στα όσα υπερασπιζόταν με συνέπεια ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού μετά τα δημοψηφίσματα”.

Είπε δε, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας τίμησε τη δέσμευση που έδωσε προεκλογικά στο λαό ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία και πως, παρά το ότι πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο λίγα πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου, ”η ιστορία θα δικαιώσει αυτόν που υπηρέτησε το λαό, αυτόν που αγωνίστηκε για το λαό και έμεινε ένα με το λαό”.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Κυπριανού είπε πως οι στιγμές είναι κρίσιμες και η πρόταση του ΑΚΕΛ και της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται απέναντι από τις ”αναποτελεσματικές” και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ”που πρεσβεύει ο ΔΗΣΥ, ως γνήσιος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο”.

Λέγοντας ότι η Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ καταβάλλουν προσπάθειες για να απαμβλυνθούν οι συνέπειες προς τους εργαζόμενους, να νοικοκυρευθούν τα δημόσια οικονομικά και παράλληλα, να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως το δίλημμα ανάμεσα στην πρόταση της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και την πρόταση του ΑΚΕΛ θα είναι και ένα από τα διακυβεύματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του 2013.

Διαμήνυσε ακόμη την επιδίωξη του κόμματος για συνεργασία με τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, ”όχι μόνο γιατί είναι οι δυνάμεις με τις οποίες μας ενώνουν κοινοί ιστορικοί αγώνες, ούτε μόνο για να αποτραπεί η επάνοδος της νεοφιλελεύθερης δεξιάς στην εξουσία, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για το Κυπριακό, τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά κ

Keywords
Τυχαία Θέματα