Αυξημένη είναι η κοινωνική ευαισθησία των κατοίκων της Γεροσκήπου μέσα από το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού

10:03 24/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυξημένη είναι ι η κοινωνική ευαισθησία των κατοίκων της Γεροσκήπου μέσα από το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού. Η δημιουργία του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην οικογένεια, το παιδί και στον ηλικιωμένο της Γεροσκήπου . Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΕ Γεροσκήπου Ανδρέας Σιήκκης ανέφερε πως το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Γεροσκήπου αποτελεί έναν πρότυπο οργανισμό που έχει δημιουργήσει το Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης

Παιδιών Γεροσκήπου και το Κέντρο Ενηλίκων.

Ο κ. Σιήκκης εκτίμησε πως μετά την ένταξη της χώρας μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια έχουν δημιουργηθεί νέες προοπτικές στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, τις οποίες το ΣΚΕ Γεροσκήπου αξιοποιεί με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, αλλά και την επέκταση των τομέων δράσης του.
Αρχικά είπε, ο θεσμός ξεκίνησε με στόχο την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων που δεν είχαν κοντά τα παιδιά τους, στην συνέχεια ωστόσο μετεξελίχθηκε να βοηθά όλο και περισσότερο κόσμο λόγω και των οικονομικών δυσκολιών.

Ο κ. Σιήκκης πρόσθεσε επίσης πως το ΣΚΕ βρίσκεται σε οριακά επίπεδα όσον αφορά τα έσοδα και τα έξοδα, ωστόσο, ο θεσμός συνεχίζεται, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα επί του παρόντος. Πρόσθεσε επίσης, πως στόχος του διοικητικού συμβουλίου είναι να ισορροπεί τα τροφεία στο Πολυδύναμο κέντρο αλλά και στο Κέντρο Ενηλίκων.

Σύμφωνα με τον κ. Σιήκκη η δημιουργία του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Γεροσκήπου το 1995 αποτέλεσε, τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, και συμπλήρωσε, πως η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου Εξυπηρέτησης Παιδιών Γεροσκήπου το 1998 και του Κέντρου Ενηλίκων το 2001, ήταν το απαύγασμα της αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας των κατοίκων της πόλης μας.

Το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού στηρίζεται από το Δήμο Γεροσκήπου, από την Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Γεροσκήπου αλλά και από διάφορες χορηγίες του κράτους .

Αν ωστόσο είπε, κάποιοι θέλουν να στηρίξουν την κοινωνική πρόνοια θα πρέπει να ξεκινήσουν από το Πολυδύναμο κέντρο αλλά και το κέντρο ενηλίκων στη Γεροσκήπου . Είναι πρόσθεσε, « καλό για όλους μας να στηρίζουμε αυτόν τον οργανισμό γιατί είναι τα δύο κέντρα τα οποία εργάζονται και βγάζουν ασπροπρόσωπους όλους στο Δήμος Γεροσκήπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα