Αύξησε τους επιβάτες εξωτερικού η Aegean

15:06 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Aegean, το 2011 στην Ελλάδα ο αριθμός επιβατών εξωτερικού ήταν μεγαλύτερος από εκείνον του εσωτερικού φθάνοντας τα 3,52 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 15%, επί συνόλου 6,5 εκατ. επιβατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean, σημαντικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας της εταιρείας, ήταν επίσης η σημαντική αύξηση της δραστηριότητάς

της, όχι μόνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας από όπου παρουσίασε αύξηση παρά την κάμψη των αφίξεων συνολικά στην Αθήνα, αλλά και από τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Κατά το 2011, η Aegean δραστηριοποιήθηκε συνολικά σε 102 δρομολόγια εξωτερικού από 6 ελληνικά αεροδρόμια (Αθήνας, Ηρακλείου, Ρόδου, Κω, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδιαίτερη ανάπτυξη υπήρξε από τις αγορές της Αγγλίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Ρωσίας. «Σαν αποτέλεσμα της στρατηγικής επένδυσης της AEGEAN σε απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από και προς την περιφέρεια, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 37% από/προς Ρόδο, 23% από/προς Ηράκλειο και 10% από/προς Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας συνολικά 1,1 εκατομμύριο επιβάτες εξωτερικού απευθείας από/προς την συμπρωτεύουσα και τα ελληνικά νησιά», αναφέρει η Aegean.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε ότι μέσα σε 6 χρόνια η Aegean έχει τριπλασιάσει τους επιβάτες εξωτερικού που μεταφέρει από και προς τη χώρα την Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας, του κόστους του πετρελαίου και των εξαιρετικά υψηλών τελών που το κράτος επιβάλλει με την πολιτική του στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα