Μη ρεαλιστική η αξιολόγηση του ελληνικού χρέους λέει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ

14:56 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως μη ρεαλιστική κρίνεται η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με βάση τις αποφάσεις κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, σε απάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού

Κινδύνου, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δέχτηκε ερώτηση από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί για τα εναλλακτικά σενάρια που προετοιμάζει η ΕΚΤ «σε περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν μη εθελοντικό το κούρεμα που πραγματοποιείται» και ταυτόχρονα ευθέως ρωτούσε εάν εξετάζεται ενδεχόμενο «νέων κονδυλίων, που θα προστεθούν σε αυτά που αποφασίστηκαν τον Οκτώβρη για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας».

Στην απάντησή του, ο κ. Ντράγκι δήλωσε ρητά ότι «η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους της 26ης Οκτωβρίου θα πρέπει να επιβεβαιωθεί κατά πόσο είναι ρεαλιστική», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «τα αποτελέσματα του ελληνικού προγράμματος δεν είναι εκείνα που αναμένονταν στις 26 Οκτωβρίου, τόσο λόγω της πολύ πιο χαμηλής ανάπτυξης, όσο και λόγω κάποιας έλλειψης στην εφαρμογή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα