ΑΗΚ: Απομακρύνθηκαν οι προσωρινές μονάδες παραγωγής

14:23 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Oλoκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2012 η απεγκατάσταση και απομάκρυνση όλων των προσωρινών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τους χώρους των Ηλεκτροπαραγωγών Σταθμών της ΑΗΚ στη Δεκέλεια, Μονή και Βασιλικό.
Οι προσωρινές μονάδες παραγωγής είχαν χρησιμοποιηθεί από την ΑΗΚ μετά το συμβάν της 11ης Ιουλίου 2011 και την καταστροφή του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού του Βασιλικού.

Συγκεκριμένα είχαν εγκατασταθεί μονάδες παραγωγής συνολικής

ισχύος 285ΜW ως εξής: – Η/Σ Δεκέλειας 60ΜW
- Η/Σ Μόνης 155ΜW
- Η/Σ Βασιλικού 70ΜW

Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2012, δηλαδή σε λιγότερο από 14 μήνες μετά την μεγάλη καταστροφή του Βασιλικού, η ΑΗΚ στηρίζεται και πάλι αποκλειστικά στις δικές της μονάδες παραγωγής για κάλυψη των αναγκών του τόπου σε ηλεκτρική ενέργεια, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα της στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα επαναλειτούργησε η Μονάδα αρ.5 (συνδυασμένου κύκλου) στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, δυναμικότητας 220ΜW, ενώ παράλληλα, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και στα πλαίσια του καθορισμένου προγράμματος οι εργασίες επιδιόρθωσης των υπολοίπων μονάδων παραγωγής στον Η/Σ Βασιλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα