Αισιοδοξία Ρομπέι ενόψει συνάντησης των ηγετών της ευρωζώνης

09:37 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι πιθανόν να πετύχουν θετικά αποτελέσματα κατά τη συνάντηση τους στο τέλος της εβδομάδας με θέμα την κρίση κρατικού χρέους, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Οι Υπουργοί Οικονομικών που θα συναντηθούν στην Κοπεγχάγη την Παρασκευή αναμένεται να επικεντρωθούν στο κατά πόσον θα αυξηθούν οι πόροι του μόνιμου ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης πέραν από το προγραμματισμένο ποσό των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

”Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα”, είπε ο κ. βαν Ρομπέι σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Lee Myung-bak.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκεί πιέσεις για να αυξηθεί το ποσό που διαθέτει το ταμείο μέχρι ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ πριν συμφωνήσει να ενισχύσει τους δικούς του πόρους για αντιμετώπιση μιας κρίσης.

Προς ενίσχυση της αισιοδοξίας, ενόψει της συνεδρίας, είναι τα σχόλια της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, η οποία έδειξε πως είναι διατεθειμένη να επιτρέψει μια ενίσχυση του τείχους προστασίας της Ευρωζώνης, σε μια προφανή μεταστροφή της θέσης της εν μέσω έντονων διεθνών πιέσεων.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέγραψε τη Συνθήκη που υπεγράφη νωρίτερα αυτό το μήνα για τον έλεγχο των προϋπολογισμών της ΕΕ ως ένα σημείο αναστροφής της κρίσης.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι ”απολύτως βέβαιος” ότι η ΕΕ θα εξέλθει από την κρίση χρέους ισχυρότερη από πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα