Αίτηση για πτώχευση από την Pescanova – τη μεγαλύτερη εταιρεία αλιευμάτων στην Ευρώπη

20:41 15/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ισπανικός «γίγαντας» των κατεψυγμένων ψαρικών Pescanova SA ανακοίνωσε σήμερα πως κατέθεσε αίτηση για ένταξή της στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, αν και παράλληλα θα επιδιώξει να συνεχίσει την δραστηριότητά της.

Η Εθνική αρχή εποπτείας Χρηματιστηριακών Συναλλαγών είχε δώσει διορία ως σήμερα στην Pescanova για να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με τις διαφορές που προέκυπταν στον ισολογισμό της εταιρείας.

Η Pescanova ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να έλθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της προκειμένου να διατηρήσει αμείωτη την παραγωγή και τις δραστηριότητές της.

Η

εταιρεία, που έχει την έδρα της στην Αυτόνομη Περιοχή της Γαλικίας (βορειοδυτική Ισπανία), αυτοπεριγράφεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία αλιευμάτων στην Ευρώπη, με ένα στόλο άνω των 90 σκαφών και πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο.

Η εφημερίδα Ελ Παΐς ανέφερε σε δημοσίευμά της πως ο πρόεδρος της Pescanova Μανουέλ Φερνάντεθ ντε Σόουσα πώλησε κρυφά το μερίδιό του στην επιχείρηση. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο ντε Σόουσα διέθεσε στην αγορά τις μετοχές του σε μία προσπάθεια να αυξήσει τη ροή χρηματοδότησης προς την εταιρεία.

Η Pescanova θεωρείται πως δέχθηκε καίριο πλήγμα από την βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την ισπανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα