ΑΚΕΛ : Αρνητικές για την οικονομία οι δηλώσεις Νεοφύτου – Παπαδόπουλου

13:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη της οικονομίας και της αντιμετώπιση των  προβλημάτων που δημιούργησαν άλλοι, οι κ. Νεοφύτου και Παπαδόπουλος    κινδυνολογούν, επηρεάζοντας αρνητικά την κατανάλωση και τις επενδύσεις στην  αγορά, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και  Βουλευτής Σταύρος Ευαγόρου.

Είπε επίσης ότι σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση από την Κυβέρνηση του δεύτερου  πακέτου μέτρων για την οικονομία, με την κατάθεση των νομοσχεδίων για στόχευση  των επιδομάτων

και των χορηγιών, ενώ δεν απέκλεισε την υιοθέτηση πρόσθετων  μέτρων, εφόσον χρειαστεί.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι ”το δίδυμο Αβέρωφ Νεοφύτου – Νικόλας Παπαδόπουλος”, κατά την έκφρασή του, ”συντονισμένα ισοπεδώνουν τα πάντα κινδυνολογώντας, με όλες τις αρνητικές για την οικονομία επιπτώσεις”.

Συνέχισε, λέγοντας ότι το πιο παράδοξο είναι ότι κατηγορούν την Κυβέρνηση για μη επίλυση προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, όπως το υπεράριθμο κράτος και το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Οπως είπε, παραβλέπουν ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που κατήργησε τις πολλαπλές συντάξεις και το ανεργιακό επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ περιέκοψε 240 εκ. ευρώ από το κόστος λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση κατήργησε χιλιάδες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο, σταμάτησε τις προσλήψεις και μείωσε τις κλίμακες εισδοχής στο δημόσιο, ενώ εισήγαγε την ένταξη των νεοεισερχομένων στο ΤΚΑ.

Για πρώτη φορά, συμπλήρωσε ο κ. Ευαγόρου, οι υφιστάμενοι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να συνεισφέρουν έναντι των συντάξεών τους.

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε στη συνέχεια τι έκαναν αυτοί που κυβερνούσαν για τόσα χρόνια και για ποιόν λόγο δεν χειρίστηκαν τα προβλήματα αυτά, κάνοντας με τις ενέργειές τους τα πράγματα χειρότερα.

Αναφερόμενος στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι οι κ.κ. Νεοφύτου και Παπαδόπουλος παραποιούν τις εκτιμήσεις τους, ενώ παραγνωρίζουν ηθελημένα την εκτίμηση των οίκων ότι το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είναι η έκθεση ορισμένων κυπριακών τραπεζών στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

”Ακούσατε ποτέ τους κ. Νεοφύτου και Παπαδόπουλο να επιρρίψουν οποιαδήποτε ευθύνη στις τράπεζες ή στους τραπεζίτες;” διερωτήθηκε ο κ. Ευαγόρου. Είπε επίσης ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα σήμερα αν ”κάποιοι δεν καταψήφιζαν τα νομοσχέδια για τη φορολόγηση του πλούτου, δεν κουτσούρευαν το νομοσχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής κι αν δεν καθυστερούσαν για ένα χρόνο την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πάταξη του παράνομου τζόγου και τη φορολόγηση του στοιχήματος”.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου μέτρων, με την κατάθεση νομοσχεδίων για τη στόχευση των επιδομάτων και των χορηγιών.

Είπε τέλος ότι η παγκόσμια οικονομική κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, ενώ πρόσ

Keywords
Τυχαία Θέματα