ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη η κριτική της αντιπολίτευσης για την επιστολή Μπαν

14:16 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γιώργος Λουκαΐδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη, αλλά και καταδικαστέα, «τη βιασύνη τους» να εκμεταλλευτούν ακόμα και το λάθος της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ να αποστείλει ετεροχρονισμένα την επιστολή προς τους δύο ηγέτες, με στόχο πάντα να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση. Ακρως επιζήμια για το εθνικό θέμα, είπε, είναι η ευκολία με την οποία συνεχίζει να στοχοποιείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που κορυφώνονται η τουρκική αδιαλλαξία και ο αρνητισμός της Αγκυρας και του

Τ/κ ηγέτη.

”Αντί να θωρακίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφενός καταγγέλλοντας τη στάση της άλλης πλευράς και αφετέρου στηρίζοντας τις προσπάθειές του για διατήρηση των συμφωνηθέντων επί της ακολουθητέας διαδικασίας. Μέσα από την κακοπιστία που τους διακρίνει επιλέγουν δυστυχώς να αρκούνται στην αφοριστική κριτική κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε κινδυνολογία”.

Ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνολογούν, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, είναι και ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρός του, Νίκος Αναστασιάδης κάνοντας λόγος για αντιφάσεις και μεταλλάξεις. ”Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Αναστασιάδης να θεωρεί μέγιστο κίνδυνο την επιβολή διεθνούς διάσκεψης, την ίδια ώρα που κατ’ αντίθεση με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις επιμένει στη θέση για διευρυμένες συνομιλίες, χωρίς κανένα όρο και καμιά προϋπόθεση για προηγούμενη πρόοδο ή συγκλίσεις επί των εσωτερικών πτυχών”. Μάλιστα, πρόσθεσε, με μια σύνθεση των διευρυμένων συνομιλιών που καμιά σχέση έχει με τη σύνθεση που προτείνει η πλευρά μας για τη διεθνή διάσκεψη, αλλά που μοιάζει περισσότερο με την πρόταση της Τουρκίας.

Οι μονίμως κινδυνολογούντες, ανέφερε, συνεχίζουν να καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα χωρίς να εισηγούνται τίποτα θετικό και δημιουργικό για το πώς θα πετύχουμε την απαλλαγή από την κατοχή ή τη διχοτόμηση. ‘Η θα πάρουμε σχετικά ρίσκα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για λύση του Κυπριακού, είπε, ή θα παραμένουμε απαθείς ενώ συνεχίζεται η παγίωση των τετελεσμένων. Δεν επιλέγουμε το δεύτερο δρόμο, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, δεν βολευόμαστε με τη διχοτόμηση και θα στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που θα δίνουν προοπτική, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα εκείνο το διαδικαστικό πλαίσιο που θα αποτρέπει πιθανές κακοτοπιές που βίωσε ο τόπος στο παρελθόν, κάνοντας σαφή αναφορά στο 2004 και στα ζητήματα της επιδιαιτησίας και της επιβολής εκ των έξω μιας λύσης.

Αυτό, ανέφερε, πέτυχε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία των συνομιλιών που μέχρι σήμερα ακολουθείται.

”Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο,τι έπρατταν οι κινδυνολογούντες στις προηγούμενες συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες των κοινοτήτων, το ίδιο πράττουν και σήμερα. Αν και η ίδια η ζωή και τα γεγονότα τους έχουν διαψεύσει πανηγυρικά, σε όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες περιπτώσεις, επιμένουν στο ίδιο τροπάρι”.

Αντί να επικροτούν τον Πρόεδρο, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, που κατάφερε να επιτύχει σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας τη θέση της ε/κ πλευράς για επίλυση των εσωτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα