ΑΚΕΛ: Ωραιοποιεί την κατάσταση στην οικονομία η κυβέρνηση

15:44 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας, με αφορμή την αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος από τους Τροϊκανούς, παραγνωρίζοντας τη συνεχιζόμενη δραματική επιδείνωση της κατάστασης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των δημοσιονομικών μεγεθών, καθώς και τους σημαντικούς κινδύνους που συνεχίζουν να υφίστανται στον τραπεζικό τομέα, επικρίνει την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαίδης χαρακτήρισε παράδοξο και αντιφατικό η κυβέρνηση να παρουσιάζεται

να εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από το πρόγραμμα θα έπρεπε να υλοποιηθούν ανεξαρτήτως του μνημονίου, αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει να θεωρεί ότι το μνημόνιο επιβλήθηκε με το πιστόλι στο κρόταφο.

«Αυτή η θέση των κυβερνώντων, αποκαλύπτει την πλήρη ιδεολογική ταύτιση τους με την τρόικα και εξηγεί την σπουδή τους να εφαρμόσουν μέτρα και πολιτικές προς όφελος των λίγων και προνομιούχων, σε βάρος των πολλών που ανήκουν στην χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη και οι οποίοι στενάζουν κάτω από το μνημονιακό ζυγό».

Ο δήθεν ταχύτερος δρόμος για να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση, που κατά τους κυβερνώντες είναι η πιστή εφαρμογή του μνημονίου, συνέχισε, δεν είναι παρά ένας αδιέξοδος δρόμος που θα συνεχίσει να βυθίζει την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, προκαλώντας τεράστιο κοινωνικό κόστος και ισοπεδώνοντας ταυτόχρονα κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις.

«Η ορθή εκτίμηση της κατάστασης της οικονομίας δεν μπορεί να εξαντλείται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλώσεις, ότι η χώρα επανακτά την αξιοπιστία της μέρα με τη μέρα, γιατί οι ίδιες ακριβώς δηλώσεις γίνονταν από τους κυβερνώντες και στο διάστημα πριν το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, αλλά το αποτέλεσμα υπήρξε δυστυχώς τραγικό για τη χώρα μας». Ο κ. Λουκαίδης έδωσε προς τούτο χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για την οικονομία και δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στις 5 Μαρτίου που αφορούσε το Γιούρογκρουπ της προηγούμενης ημέρας, όπου έχει χρησιμοποιηθεί επίσης η φράση «ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας».

Στο βαθμό που οι κυβερνώντες εμμένουν στην παλαιότερη θέση τους, ανέφερε, ότι η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας έχει ως αιτία τους μισθούς των εργαζομένων τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και τις δαπάνες για την υγεία και την παιδεία, και όχι την μαύρη τρύπα στο τραπεζικό σύστημα που προκάλεσαν οι διοικήσεις των τραπεζών και η εποπτική αρχή, τότε αναπόφευκτα θα συνεχίσουν να επιβάλλουν λάθος συνταγές για έξοδο από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Ο κ. Λουκαίδης εξέφρασε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι το πρώτιστο καθήκον σήμερα είναι η άρση της πιστωτικής ασφυξίας στην οικονομία που προκάλεσαν οι αποφάσεις Eurogroup – Αναστασιάδη, η διοχέτευση κρατικών πόρων σε αναπτυξιακά έργα και η προστασία εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων και του εθνικού πλούτου της χώρας. Επίσης, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων με αξιοπρεπείς όρους που θα τονώνουν την ανάπτυξη και ασφαλώς το περαιτέρω νοικοκύρεμα του κράτους με περαιτέρω εκσυγχρονισμό του και κατάργηση στρεβλώσεων και υπερβολών που συνεχίζουν να υφίστανται.

Εάν οι κυβερνώντες αποφασίσουν να αναζητήσουν πολιτική και κοινωνική συναίνεση στη βάση αυτού του πλαισίου, το ΑΚΕΛ θα τη στηρίξει, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα