ΑΚΕΛ: Θα μελετήσουμε προσεκτικά την ιδέα για το διαχωρισμό της Τρ. Κύπρου

13:41 23/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει προσεκτικά την ιδέα για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου προτού τοποθετηθεί, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα όπως παρουσιάστηκαν στα διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη, ο κ. Κυπριανού είπε εξάλλου πως τις τελικές αποφάσεις για το όλο θέμα θα τις πάρουν οι μέτοχοι-ιδιοκτήτες της τράπεζας.

Όπως ανέφερε στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα με ιδιαίτερη έμφαση στην διαδικασία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου, περιλαμβανομένου και του “προβληματισμού σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών” για το διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου με τη δημιουργία τράπεζας ακινήτων.

Λέγοντας πως το ΑΚΕΛ θα μελετήσει τα όσα τους μετέφερε ο κ. Δημητριάδης, ο κ. Κυπριανού διατύπωσε την άποψη ότι “θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, πάρα πολύ μελετημένοι και ενημερωμένοι αναφορικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα προτού διατυπώνουμε τις όποιες θέσεις”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού απέφυγε να τοποθετηθεί επί της πρότασης για διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου με τη δημιουργία τράπεζας ακινήτων, λέγοντας ότι θα μελετήσει την πρόταση “πολύ πιο προσεκτικά” και ότι το ΑΚΕΛ δεν θα βιαστεί να καταθέσει ολοκληρωμένη άποψη.

“Υπάρχουν παράμετροι που θα πρέπει να εξεταστούν πολύ πιο προσεκτικά, τα πράγματα ενδεχομένως να μην είναι απόλυτα όπως έχουν παρουσιαστεί από τα διάφορα δημοσιεύματα, αλλά, και πάλιν, θα πρέπει να μελετήσουμε πάρα πολύ προσεκτικά τους όποιους προβληματισμούς, διότι μιλούμε για προβληματισμούς αυτή τη στιγμή”, επεσήμανε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε επίσης ότι “ένα είναι βέβαιο ότι εκείνοι που θα αποφασίσουν στο τέλος θα είναι οι ιδιοκτήτες της τράπεζας, διότι απ` ότι μας έχει πει ο Διοικητής φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες θα αναλάβουν την τράπεζα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και εκείνοι θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις”.

Σε ερώτηση αν η Τράπεζα θα εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης στις 31 Ιουλίου, ο κ. Κυπριανού είπε πως το θέμα αυτό συζητήθηκε με τον Διοικητή της ΚΤΚ, προσθέτοντας πως έχουν γίνει κατ` επανάληψη από μέρους του ότι ο στόχος είναι η 31η Ιουλίου”.

“Ελπίζω να επιτευχθεί αυτός ο στόχος”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα