Αλληλεγγύη Μαλά για επίλυση των προβλημάτων των δημοσιογράφων

16:23 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αλληλεγγύη του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Μαλά στα προβλήματα της δημοσιογραφικής οικογένειας και ιδιαιτέρως σε δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους εξέφρασε σήμερα ο Τάκης Χατζηγεωργίου, Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) στα κεντρικά γραφεία του Επιτελείου, στη Λευκωσία, ο κ. Χατζηγεωργίου δεσμεύτηκε ότι, εφόσον ο λαός εκλέξει στην Προεδρία τον κ. Μαλά, θα εργασθούν προς την κατεύθυνση διάσωσης

του πλουραλισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, Αντώνης Μακρίδης, ευχαρίστησε το Επιτελείο Μαλά για το ότι τους άκουσαν και κυρίως για το ότι δεσμεύθηκαν να εγκύψουν με μεγάλη προσοχή στα προβλήματα του Τύπου και να βοηθήσουν προς επίλυσή τους.

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι στη συνάντηση έγινε ουσιαστική συζήτηση και πρόσθεσε ότι “εμείς έχουμε όλη την αναγκαία γνώση αλλά και την αναγκαία πίστη να εργασθούμε, εφόσον ο λαός εκλέξει στην Προεδρία τον Σταύρο Μαλά, προς την κατεύθυνση διάσωσης του πλουραλισμού, διότι, χωρίς πολλές εφημερίδες, πολλούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν μπορεί να αναπτυχθεί βαθύτερα η Δημοκρατία”.

“Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα προβλήματα της δημοσιογραφικής οικογένειας και ιδιαιτέρως αλληλέγγυοι σε δημοσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους”, δήλωσε.

“Το κράτος”, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, “έχει υποχρέωση να υπηρετήσει τον πλουραλισμό και ο μόνος τρόπος είναι να ενισχύσει τις εκδοτικές προσπάθειες” και πρόσθεσε ότι “μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών και τα μέσα ενημέρωσης έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους υποψηφίους”, συνέχισε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι “εμείς θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε στη βάση των επιχειρημάτων, προτάσεων που υλοποιούνται και θεωρούμε ότι, δυστυχώς, το τελευταίο δεκαήμερο μπορεί να προσθέτει σε όσους θέλουν να ενισχύσουν τον μαξιμαλισμό, τις υπερβολές και τα συνθήματα”.

“Για αυτό είναι που επιμένουμε”, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, “ότι προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαιτέρως το τελευταίο δεκαήμερο, τα μέσα ενημέρωσης έχουν μιαν αυξημένη ευθύνη απέναντι στη Δημοκρατία και στους υποψηφίους”.

“Κατ’ αρχήν”, δήλωσε ο κ. Μακρίδης, “ευχαριστούμε, διότι ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς και οι συνεργάτες του μας δέχθηκαν και μας άκουσαν, περισσότερο όμως”, πρόσθεσε, “ευχαριστούμε, διότι διαπιστώσαμε ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας στο ότι ολιγότερα μέσα ενημέρωσης και ολιγότεροι δημοσιογράφοι ίσον ολιγότερη δημοκρατία”.

“Άκουσαν με προσοχή τα όσα τους είπαμε και μας χαροποιεί”, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΣΚ, “το ότι δεσμεύθηκαν να εγκύψουν με μεγάλη προσοχή και αγωνία στα προβλήματα του Τύπου, για να βοηθήσουν προς επίλυσή τους, ή για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη απάμβλυνση των προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα το χώρο μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα